Ponta: Grapini să vorbească cu presa de pe poziţia de ministru

Maria Grapini,ministru delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism
Maria Grapini,ministru delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2013

Premierul Victor Ponta a declarat că a avut o convorbire cu Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, în urma recentelor declaraţii ale acesteia în ce priveşte Guvernul, precizând că nu are "o problemă" cu aceasta, dar că trebuie să se obişnuiască mai mult cu poziţia de ministru atunci când vorbeşte cu presa.

"Am avut o discuţie cu doamna Grapini. Nu am o problemă, dimpotrivă, eu apreciez eforturile pe care le face doamna Grapini. Cred că trebuie să se obişnuiască mai mult cu poziţia de ministru, că nu mai e, aşa, un producător de textile care vorbeşte cu presa. Când vorbeşte cu presa ca ministru, orice greşeală, orice echivoc de abia aşteaptă să ţi-o scoată din context".

Primul ministru a adăugat că Grapini a fost ţinta unor critici din partea unor parlamentari pentru proiectul privind impozitul forfetar, subliniind că el apreciază activitatea acesteia.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, a declarat că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect de guvernanţi şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor. Totuşi, Grapini este, în acelaşi timp promotorul viitorului impozit forfetar care pune în pericol mediul de afaceri şi ar putea să conducă la un nou val de falimente.

Grapini a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax că ar putea intra în Cartea Recordurilor prin poziţia pe care se plasează un ministru care spune în public că Guvernul din care face parte este prost şi că guvernanţii nu înţeleg mediul de afaceri.

Premierul Victor Ponta, care se afla la Vilnius, a afirmat că responsabilitatea relaţiei cu mediul de afaceri revine în primul rând chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, şi că, dacă aceasta este nemulţumită, atunci sigur va fi găsit un ministru mai bun.

Totodată, Maria Grapini a declarat că va demisiona dacă premierul Ponta îi va cere să părăsească funcţia, menţionând că îşi asumă afirmaţiile de la conferinţa Mediafax Talks about SME's referitoare la activitatea Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor