Ponta, din nou inculpat. Tăriceanu: Se încearcă scoaterea din cursă a unor lideri politici influenţi

La scurt timp după ce Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair", preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că avem de-a face, de fapt, cu un caz clasic de îndepărtare a unor lideri politici influenţi în preajma alegerilor.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Se încearcă scoaterea din cursă a unor lideri politici influenţi chiar în preajma alegerilor şi acesta pare să fie şi cazul lui Victor Ponta, este de părere preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, judecat la rândul său pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul Truică&Co.

"În afară de ceea ce a apărut în public, nu ştiu nimic în plus şi ar fi, cred că, nefiresc să stau să comentez acuzaţiile care i se aduc. Aşa cum vă spuneam în preajma campaniilor electorale, am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenţie în forţă care a îndepărtat mulţi candidaţi.

Se pare că începutul campaniei electorale pentru parlamentare reia acelaşi clişeu de la locale, şi anume - se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenţi prin acuzaţii care sigur după aceea dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoşi din cursă şi cred că acesta este cazul lui Victor Ponta", a comentat Tăriceanu.

Întrebat cine crede că gestionează tot acest joc şi toate aceste acuzaţii, preşedintele Senatului a replicat că "vedem destul de clar cine gestionează aceste acuzaţii".

Cine va beneficia de scoaterea din joc a lui Victor Ponta? "În mod normal adversarii lui", a explicat Tăriceanu.

Declaraţiile liderului ALDE vin în contextul în care, în cursul zilei de marţi, fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair, acuzat fiind de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne