Ponta, candidat la Parlamament în ciuda problemei penale. "Există o derogare", susţine Dragnea

Pus sub control judiciar într-un dosar penal, Ponta va candida pentru un nou mandat de deputat, deşi codul de integritate al PSD interzice aceasta. Potrivit lui Dragnea, există însă o explicaţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a conformat marţi candidatura fostului premier Ponta la Parlament, pe listele de la Gorj. În condiţiile în care Ponta este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari şi pus sub control judiciar în dosarul "Tony Blair", Dragnea - el însuşi implicat în două dosare penale - a afirmat că există o derogare de la Codul de conduită pentru ca Ponta să poată candida, relatează Agerpres.

"Da. Există această derogare. Vorbiţi cu Cioloş să ne atace la Curtea Constituţională, că am înţeles că are deja o echipă care numai asta face — atac la Curte pentru orice. Ce i se pune pe masă, semnează atacul la Curte... Să o atace şi pe asta", a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional care a avut loc la Palatul Parlamentului, întrebat dacă există o derogare pentru Victor Ponta.

Reamintim că potrivit codului de etică şi conduită al PSD, membrii partidului pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracţiune, nu vor beneficia de sprijinul partidului în alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne