Ponta: Ar fi mare greşeală ca noi să legăm Schengenul de MCV prin scrisoarea sugerată de Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Premierul Ponta spune că ar fi o "foarte mare greşeală" ca primii oameni în stat să urmeze sugestia lui Traian Băsescu şi să semneze o scrisoare prin care să lege Schengenul de MCV.

Ponta a comentat recentele dispute între el şi preşedinte pe tema bugetului UE şi a scrisorii pe subiectul Schengen. "Eu doar am explicat nişte lucruri care ţin foarte clar de modul în care România a obţinut sau n-a obţinut ceea ce şi-a propus în ceea ce priveşte bugetul 2014-2020 şi de faptul că trebuie să nu cădem exact în capcana pe care şi preşedintele o acuza în urmă cu ceva timp de a lăsa să fie legat accesul nostru, absolut corect şi meritat în Schengen, de MCV. N-a fost în Acord (acordul dde colaborare instituţională) că îi păcălim pe oameni şi le spunem că am obţinut mult când n-am obţinut şi că nu mai intrăm în Schengen. Aşa încât, lucrurile sunt clare", a arătat primul-ministru.

Întrebat de propunerea ca el, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea să semneze acea scrisoare fără Traian Băsescu şi în care să-şi asume rezolvarea deficienţelor din raportul MCV, Ponta s spus că ar fi "o foarte mare greşeală".

"Adică să scriem noi că legăm Schengenul de MCV? Ca să citez, că m-am învăţat să citez, cred că preşedintele spunea că e ce face Olanda", a conchis liderul PSD.