Ponta (aproape) rămas fără titlul de doctor. Curtea de Apel îi respinge contestaţia

Magistraţii Curţii de Apel au decis să respingă contestaţia lui Ponta vizând retragerea titlului de doctor. Decizia poate fi însă atacată cu apel.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea fostului premier Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, titlu pe care l-a obţinut, potrivit experţilor, prin plagiat. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează news.ro.

Pronunţarea a fost amânată de vinerea trecută. Ponta nu a fost prezent la termenul anterior, însă avocatul acestuia a susţinut, în faţa instanţei, că ordinul prin care ministrul Educaţiei i-a retras titlul de doctor anulează un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte în circuitul civil şi că un act nu poate fi revocat după 13 ani dacă a produs efecte.

Reamintim că pe 1 august a.c., ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta. Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, decizie prin care s-a confirmat că fostul premier a plagiat în teza de doctorat.

Nemulţumit, Ponta a atacat decizia ministrului Educaţiei în instanţă. În urma procesului Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură, discuţii deschise în urma unei plângeri formulate de Monica Macovei care a arătat că Ponta a intrat în Barou în baza titlului de doctor iar dacă doctoratul este plagiat, aceasta ar trebui să atragă excluderea fostului premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne