Poliţiştii vor şi ei majorări salariale de 70%

Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei
Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Nici nu a apucat bine premierul Victor Ponta să anunţe că măreşte, prin ordonanţă de urgenţă, salariile personalului medical cu 25% că profesori şi poliţiştii cer şi ei un tratament similar. Poliţiştii vor o majorare de aproximativ 70% a veniturilor, a anunţat preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

"Dorim acelaşi procent şi aceleaşi etape de majorare. Nu vrem să intrăm în conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Mâine (miercuri - n.r) la ora 9.00, are loc o întâlnire pe această temă. Am luat legătura cu ministerul de Interne. Văzând această precipitare a evenimentelor, sigur ca şi noi solicităm acelaşi lucru. Şi ni se pare normal şi pentru educaţie. Suntem pilonii de bază în statul român - sănătate, siguranţă, educaţie. Solicităm o mărire de 70% a salariilor poliţiştilor.

În momentul ăsta, sistemul de siguranţă publică este subdimensionat. Poliţiştii acumulează, mai ales în mediul rural, sute de ore de muncă suplimentară. Imaginaţi-vă cât efort se concentrează pe aceşti oameni. (...) Trebuie să se înţeleagă că un poliţist cu un salariu mic va genera corupţie, va genera nesiguranţă. Nu negociem pe principii de forţă, analizăm problemele economice şi încercăm să găsim soluţii", a declarat Dumitru Coarnă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.