Poliţişti atacaţi cu pietre şi alte obiecte la un centru de refugiaţi din Germania

Poliţişti germani
Poliţişti germani (Getty Images)

Ciocniri violente au izbucnit sâmbătă între poliţie şi migranţi la un centru de procesare a cererilor de azil în sudul Germaniei, după decesul unei femei, potrivit Deutsche Welle.

Autorităţile au declarat că poliţiştii au fost atacaţi şi hărţuiţi de rezidenţii centrului după ce au sosit la faţa locului pentru a investiga moartea unei femei în vârstă de 31 de ani.

Incidentul a avut loc în oraşul Regensburg, aproximativ 100 km nord-est de München.

Forţele de ordine au declarat că exista o atmosferă dură în interiorul centrului, unde 40-50 de solicitanţi de azil i-au împiedicat să recupereze trupul femeii decedate.

La un moment dat, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Ulterior, a fost lansată o operaţiune care a implicat 20 de maşini de patrulă şi 50 de poliţişti, însă nu a fost arestată nicio persoană.

Trupul femeii a fost recuperat doar la amiază şi a fost transportat la o casă funerară.

Din motive tactice, migranţilor li s-a permis să transporte sicriul femeii din centru spre o maşină de transport, potrivit unei declaraţii a poliţiei.

A fost lansată o investigaţie asupra morţii femeii şi poliţia a susţinut că nu există dovezi iniţiale că aceasta ar fi fost atacată.

O anchetă separată asupra violenţelor de la centru a fost de asemenea lansată.

Centrul respectiv este folosit pentru sosirea, distribuirea sau repatrierea refugiaţilor şi a migranţilor.

Aceste instituţii au fost create pentru a accelera procesarea cererilor pentru azil. Imigranţii sunt găzduiţi în centre deseori agomerate pe întreaga perioadă a cazului lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe