Ploi record în Japonia fac două victime

Inundaţii în Japonia
Inundaţii în Japonia (Captură video, CNN)

Ploile torenţiale au provocat miercuri inundaţii şi alunecări de teren pe insula sud-japoneză Kyushu, ucigând cel puţin două persoane şi determinând autorităţile să emită un ordin de avertizare de urgenţă şi evacuare pentru aproape 850.000 de oameni.

Un bărbat a fost ucis atunci când maşina sa a fost luată de ape în prefectura Saga, unde unele zone au fost lovite de peste 100 mm de precipitaţii într-o oră, a declarat NHK.

Un alt bărbat din prefectura Fukuoka a murit după ce a fost măturat în timp ce ieşea din maşină, potriit rapoartelor mass media. O femeie din Saga a fost găsită fără semne vitale după ce maşina ei a căzut într-o cale navigabilă, a precizat NHK.

Forţa de autoapărare la sol - armata japoneză - a declarat că a desfăşurat aproximativ 100 de trupe pentru salvarea dezastrelor, după o solicitare a prefecturii Saga.

Transporturile publice şi întreprinderile au fost afectate.

Agenţia meteorologică din Japonia a atribuit cel mai înalt nivel de alertă - 5, emiţând un avertisment de urgenţă rezidenţilor din multe părţi din nordul Kyushu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință