Pleşoianu vrea o nouă anchetă parlamentară: Ţinta sunt instituţiile de forţă şi "agenturilii" străine

Pesedistul Liviu Pleşoianu propune o nouă anchetă parlamentară care să vizeze implicarea "nelegală şi neconstituţională" a instituţiilor de forţă şi a entităţilor străine în viaţa politică, socială şi economică din România.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai procurorului-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, anunţă că, în zece zile, va trimite către comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 propriile sale concluzii, pentru a fi cuprinse în raportul final.

Două dintre aceste concluzii le-a făcut încă de pe acum cunoscute opiniei publice, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

1. E necesară modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitaţia la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-şi piardă imediat funcţia. De asemenea, dacă o persoană era slujbaşa statului în perioada anchetată, ea va avea obligaţia (sub imperiul unor sancţiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român.

2. Imediat după ce modificăm legislaţia (în regim de urgenţă), voi propune înfiinţarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegală şi neconstituţională a instituţiilor de forţă în viaţa politică, socială şi economică din România. Evident, aceasta va presupune şi reluarea anchetei în ceea ce priveşte celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entităţi străine în controlul asupra vieţii politice, economice şi sociale româneşti.