Platforma DA solicită investigarea publicaţiilor mincinoase apărute pe o pagină falsă de Facebook

În contextul protestului anunţat la Chişinău la 26 august, Platforma DA acuză tot mai multe informaţii false pe pagini de socializare, solicitând totodată tragerea la răspundere penală a persoanelor găsite vinovate.
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (The Epoch Times România)

Apropierea zilei protestului care urmează să aibă loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău la 26 august, intensifică tot mai mult diversiunile mediatice îndreptate împotriva Platformei Demnitate şi Adevăr şi a liderului acesteia, Andrei Năstase.

Potrivit unei declaraţii a acestuia, propaganda oligarhică, fals-unionistă şi antinaţională, falsurile, provocările şi manipularea continuă ar fi principalele arme de luptă a „bandiţilor de la guvernare” cu forţele anti-oligarhice autentice din Republica Moldova.

După interceptările telefonice, spargerea de conturi personale şi de pagini oficiale, pe reţelele de socializare sunt create multiple profiluri şi pagini false în numele Platformei DA, a lui Andrei Năstase şi a liderilor locali ai formaţiunii, de pe care sunt difuzate ştiri mincinoase, se arată în declaraţia lui Năstase.

„Cel mai grav însă este faptul că ele cheamă la acţiuni ilegale, anticonstituţionale şi deturnează totalmente mesajul nostru de a ne manifesta masiv, paşnic şi determinat împotriva abuzurilor puterii de la Chişinău, de pe urma cărora suferă deopotrivă bugetarii, medicii şi profesorii, pensionarii şi studenţii, antreprenorii şi deţinătorii businessului mic şi mijlociu, altfel spus - întreaga populaţie a ţării, indiferent de segmentul social din care face parte”, a punctat politicianul.

În acest context, în temeiul art. 262, 263 Cod de procedură penală, reprezentanţii Platformei DA denunţă publicaţiile mincinoase apărute recent pe o pagină falsă de Facebook, adresându-se pe această cale Procuraturii mun. Chişinău; Direcţiei de Poliţie Chişinău; Serviciului de Informaţie şi Securitate.

Totodată, Platforma DA solicită investigarea faptelor săvârşite de persoane necunoscute care au creat mai multe pagini în reţeaua de socializare Facebook utilizând denumirea şi sigla Partidului Platforma DA, precum şi numele liderului acestuia, Andrei Năstase, dar şi demararea imediată a unei investigaţii minuţioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate şi tragerea lor la răspundere penală.

„Printre ele e şi pagina ”Andrei Năstase – primar de Chişinău”, unde în numele nostru sunt plasate mesaje false şi denigratoare, inclusiv mesaje care îndeamnă la aplicarea armelor, violenţei şi instigă la război civil”, a subliniat Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe