Platforma DA cere deputaţilor să cerceteze acuzaţiile de corupţie aduse preşedintelui. Expert: Dodon se va victimiza

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

Platforma DA a propus joi, crearea unei Comisii parlamentare de anchetă care timp de 60 de zile să investigheze actele de corupţie şi îmbogăţire ilicită de care este acuzat preşedintele Igor Dodon şi să verifice integritatea acestuia.

În context, expertul Dionis Cenuşă susţine că instituirea unei comisii de ancheta dedicată investigării “carierei politice” a preşedintelui Igor Dodon, sub prisma acuzaţiilor de corupţie, este perfect logică şi îşi are rostul. Dar câteva lucruri ridică întrebări:

„De ce Platforma DA vine cu această idee pe cont propriu, în loc să ceară sprijinul politic de la PAS. Ambele au guvernat cu socialiştii şi au pactat cu Dodon pentru a-l debarca pe Plahotniuc.

Finalitatea activităţii Comisiei nu este clară nici măcar pentru autorii iniţiativei. Dânşii vor sancţionarea lui Dodon, dar nu ştiu până la capăt unde poate duce lucrările unei asemenea comisii. Lipseşte claritate, iar fără aceasta, oponenţii vor putea cu uşurinţă discredita activitatea comisiei.

Punga a fost transmisă lui Dodon de către Plahotniuc, dar în toate argumentele Platformei DA, acest personaj politic practic nu figurează. Bineînţeles, intenţia Platformei DA este de a dovedi cât de corupt este Dodon. Dar dacă omiţi deliberat pe alt corupt, atunci iarăşi reduci din credibilitatea comisiei. Argumentarea contează, nu doar intenţia.

Orice comisie pe investigarea învinuirilor de corupţie a oponenţilor politici va fi suspectată de imparţialitate. Comisia va fi condusă de politicieni, care au interes politic.

Evident, dacă o asemenea comisie este înfiinţată, atunci activitatea acesteia va fi politizată suplimentar de contextul (pre)electoral”, a scris politologul pe contul său de Facebook.

În opinia lui Dionis Cenuşă, o asemenea comisie, ca şi unele decizii ale Curţii Constituţionale, pot fi folosite de către Igor Dodon pentru a se victimiza. „El deja o face.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe