Plângerea penală împotriva lui Tăriceanu a ajuns la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Plângerea penală a liderului PMP, Eugen Tomac, împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu în cazul votului privind ridicarea imunităţii senatorului PSD, a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) la DNA.

Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au declarat, vineri, pentru mediafax.ro, că procurorii de la Secţia de urmărire penală au decis ca, în acest caz, competentă să continue cercetarea penală este DNA.

Conform sursei citate, declinarea competenţei a avut loc ca urmare a faptului că la DNA deja există un dosar în care sunt verificate faptele reclamate.

Reamintim că la scurt timp după ce CCR a anunţat decizia în cazul Şova, PMP a anunţat că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu în cazul votului privind ridicarea imunităţii senatorului PSD.

"Dincolo de faptul că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a respectat art din Constituţie privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunităţii senatorilor, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut conducerii Camerei să publice în Monitorul Oficial Hotărârea Senatului prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Şova", a transmis formaţiunea condusă de Eugen Tomac, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne