Petiţie internaţională pentru reincluderea ţării noastre în concursul Eurovision

Fanii Eurovision cer ca România să fie prezentă pe scena concursului din acest an, susţinând că decizia excluderii piesei lui Ovidiu Anton a fost nedreaptă.
Eurovision 2016
Eurovision 2016 (Facebook.com)

Excluderea României de la Eurovision, ca urmare a datoriilor acumulate de TVR, nu i-a lăsat insensibili pe iubitorii concursului din străinătate, care au iniţiat o petiţie online prin care cer includerea ţării noastre în concursul de anul acesta, relatează B1 TV.

Pe lângă intrarea României în competiţie, în petiţia postată pe pagina change.org, telespectatorii cer, de asemenea, demisia directorului general EBU, Ingrid Deltenre şi a lui Jon Ola Sand, supervizor executiv EBU, acuzându-i că s-au pripit cu privire la excluderea ţării noastre din competiţie.

Redăm textul petiţiei, publicat de B1 TV.

„Noi, fanii concursului Eurovision, cerem demisia directorului general EBU, Ingrid Deltenre, şi a lui Jon Ola Sand, supervizor executiv EBU.

Cerem demisiile celor doi din cauza deciziei pripite şi neglijente de a exclude piesa României şi reprezentaţia lui Ovidiu Anton din concursul acestui an. Ca fani ai show-ului, ne considerăm afectaţi în mod direct de această decizie nedreaptă. Schimbarea regulilor a avut loc în mijlocul jocului, după ce Ovidiu Anton a câştigat Selecţia Naţională din România, şi doar la câteva zile înainte de reprezentaţia sa de la Stockholm.

Ni s-a promis că România va face parte din a doua semifinală şi că artistul român va cânta. Simţim că am fost trataţi fără respect de reprezentanţii EBU şi că aşteptările ne-au fost înşelate într-un concurs fair-play.

Opriţi deciziile arbitrare luate peste noapte în ceea ce priveşte politica şi regulile EBU. Ingrid Deltenre şi Jon Ola Sand, vă rugăm, prezentaţi-vă demisiile!

Mulţumim

Reaminitm că România a fost exclusă de la Eurovision după ce TVR a fost retrasă dintre membrii European Broadcasting Union (EBU) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură