Peter Sutherland, executiv la Goldman Sachs, pilon al globalizării şi membru al Grupului Bilderberg, moare la 71 de ani

Peter Sutherland
Peter Sutherland (Fabrice Coffrini/AFP/Getty Images)

Fostul director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) Peter Sutherland, care a fost de asemenea o perioadă mare de timp preşedinte al gigantului petrolier BP şi director al Goldman Sachs, a murit duminică la vârsta de 71 de ani.

Avocatul, care a primit educaţie iezuită, şi a fost cel mai tânăr Procuror General al Irlandei şi apoi cel mai tânăr comisar UE în anii 1980, a fost bolnav de ceva timp, a precizat canalul irlandez de televiziune RTE, citând o declaraţie din partea familiei.

“Peter Sutherland a fost un politician european dedicat şi un internaţionalist mândru”, a precizat premierul irlandez Leo Varadkar într-o declaraţie.

“El a avut o pasiune pentru afaceri publice şi a adus o contribuţie semnificativă pentru Irlanda, Europa şi întreaga lume, de-a lungul mai multor decenii”.

Născut în Dublin în 1946, Sutherland a fost numit la vârsta de 35 de ani avocatul "cel mai titrat" al statului, la mai puţin de un deceniu după ce a fost admis în barou. Patru ani mai târziu, el a fost numit comisar UE pentru Irlanda.

Susţinător pasionat al globalizării şi UE şi una dintre cele mai cunoscute figuri publice ale Irlandei pe scena internaţională, Sutherland a deţinut de asemenea rolul de reprezentant special pentru migraţie şi dezvoltare al secretarului general al ONU până aproape de moartea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe