Democraţia se întoarce împotriva libertăţii de exprimare: Macron cere legi dure anti-fake news

“Democraţia moare în întuneric” – motto-ul publicaţiei americane Washington Post.
Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron.
Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron. (Getty Images)

Urmând exemplul Germaniei (şi Bruxelles-ului) în ceea ce priveşte suprimarea tiranică a oricărei forme de liberă exprimare în Europa, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că va restructura în acest an legislaţia privind mass media în Franţa pentru a lupta împotriva răspândirii aşa-ziselor “ştiri false”.

După cum a raportat Reuters, încă de când a fost ales preşedinte anul trecut, Macron a criticat în special mass media rusă, acuzând în mod public reţeaua de televiziune RT de desfăşurarea unei campanii de dezinformare cu privire la propria-i persoană în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, folosind propriul website şi reţelele sociale.

“Dacă dorim să protejăm democraţiile liberale, atunci trebuie să avem legi puternice”, a afirmat Macron la o conferinţă de presă.

Macron a mai declarat că aceste legi vor viza platformele de social media în special în timpul perioadelor electorale şi vor schimba în esenţial rolul organizaţiei franceze de monitorizare a mass media (CSA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe