Peste 70.000 de persoane mărşăluiesc pentru climat în Bruxelles

Defrişări
Defrişări (RISE Project)

Aproximativ 70.000 de persoane au mărşăluit duminică în Bruxelles, înfruntând frigul şi ploaia pentru a cere politicienilor să îşi onoreze promisiunile privind combaterea schimbării climatului, potrivit Euronews.

Scandând lozinci şi afişând pancarte cu slogane precum “Încetaţi să negaţi că Pământul moare”, manifestanţii au mărşăluit pe străzile capitalei belgiene către clădirea Parlamentului European pentru a trimite un mesaj în legătură cu schimbarea climatului.

O demonstraţie similară a avut loc în Bruxelles în luna decembrie, când organizatorii au cerut politici “ambiţioase” pentru climă cu scopul de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius, în conformitate cu obiectivele stabilite de Acordul din Paris din 2015. De asemenea, ei au cerut mai multă energie regenerabilă, mai multe piste pentru biciclişti şi un aer mai curat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință