Pesedistul care a postat fotografii trucate cu Iohannis s-a ales cu dosar penal

"Nu ştiu cum s-a întâmplat, cum a venit peste mine acest tăvălug", a reacţionat consilierul judeţean care a postat o fotografie trucată cu preşedintele, acum vizat de un dosar penal deschis de procurori.
Postarea lui Constantin Guguianu
Postarea lui Constantin Guguianu (G4Media)

Consilierul judeţean Constantin Guguianu, politician care s-a "remarcat" prin postarea, pe Facebook, a unei fotografii trucate cu preşedintele Klaus Iohannis în uniformă nazistă, s-a ales acum cu dosar penal. Parchetul Galaţi s-a autosesizat în acest caz.

"În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă", a transmis Parchetul Galaţi, care a trimis procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Constantin Guguianu este cercetat acum pentru încălcarea articolului de lege care interzice "răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe".

"Nu ştiu cum s-a întâmplat, cum a venit peste mine acest tăvălug. Sunt sute de postări, de redistribuiri, însă niciuna nu a atras asemenea reacţii ca în cazul meu. Probabil pentru că eram membru PSD şi consilier judeţean în CJ Vrancea, asta poate a dus la această revoltă, mi-au trimis tot felul de mesaje oamenii. Am avut o discuţie cu preşedintele PSD Marian Oprişan şi am solicitat să-mi dau demisia. Mi-am recunoscut greşeala, e o greşeală prostească. Îi cer scuze preşedintelui Klaus Iohannis, am greşit faţă de domnia sa, faţă de colegii mei din partid, faţă de etnicii germani care mi-au trimis mesaje. Sunt extrem de bulversat, iar o vreme o să mă retrag", a declarat Constantin Guguianu, citat de Digi24.

Cu o zi în urmă, PSD Vrancea a anunţat demisia consilierului judeţean atât din funcţie, cât şi din partid.

Amintim în acest context că gestul consilierului nu este însă singular. Mai mulţi lideri PSD, printre care Liviu Marian Pop, fostul ministru al educaţiei şi Darius Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al premierului Dăncilă, l-au asociat pe Klaus Iohannis cu naziştii în poze trucate. PSD nu s-a delimitat de niciunul dintre cei doi şi nici nu le-a condamnat derapajele. Au făcut-o însă politicienii europeni.