Pesedistul Brăiloiu, acuzat că a folosit un limbaj suburban la adresa unei senatoare USR

Cu ocazia dezbaterilor pe ultima lege a Justiţiei, senatorii USR le-au oferit cărţi rivalilor de la PSD - "Ferma animalelor" şi "1984" de George Orwell, însă unii dintre ei nu au fost deloc încântaţi de acest gest, au aruncat cărţile pe jos, iar o reprezentantă a USR susţine că a fost inclusiv înjurată.
Raluca Florentina Presada
Raluca Florentina Presada (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
21.12.2017

Fostul ministru Ecaterina Andronescu, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu au aruncat cărţile pe jos, "iar cei doi domni au ţinut să-mi demonstreze că vocabularul lor e plin de argou", a scris joi, pe pagina sa de socializare, senatoarea USR Florina Presadă.

"Prinţeso, sugi ****", i-ar fi zis Brăiloiu senatoarei USR, nemulţumit de intenţia sa de a-i oferi cartea "Ferma animalelor".

Ulterior, Florina Presadă şi-a exprimat dezamăgirea că, deşi în spatele ei se aflau mai mulţi senatori, nu doar că aceştia nu au intervenit, dar s-au şi amuzat teribil pe seama replicii lui Brăiloiu.

"Domnul Brăiloiu a avut o ieşire, va avea o plângere. M-a înjurat, nu vreau să reproduc aici ce a zis. Vom face plângere către Biroul Permanent al Senatului, desigur vom cere sancţionarea dumnealui. Domnul Brăiloiu trebuia sancţionat atunci pe loc. Au continuat desigur senatorii PSD pentru că le dădeam cărţi. Acum înţeleg de ce unii dintre senatorii PSD vorbesc cum vorbesc pentru că acum când trebuie să citească o carte ei o aruncă pe jos. Data viitoare le vom lua cărţi de colorat sau de joc. Dacă domnul Brăiloiu ar citi cartea, ar avea ocazia să se identifice cu unul dintre personaje", a declarat Florina Presadă la Antena 3.

Replica lui Brăiloiu

"I-am urat "La mulţi ani", ceea ce e frumos şi elegant, nu? De Crăciun, se zice că trebuie să fim mai buni. Crăciunul durează două zile, după aceea mai vedem. Dacă ştiţi dumneavoastră altă replică, vorbiţi cu dumneaei", a declarat Brăiloiu, citat de Agerpres.

Pesedistul susţine că nu a fost apelativul "prinţesă" în cazul senatoarei şi că nici nu a înjurat-o, motiv pentru care nu are motive să-şi ceară scuze.

"Eu sunt întotdeauna un gentleman şi este sub demnitatea mea de bărbat să jignesc o femeie", a adăugat Brăiloiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor