Persoanele cu dizabilităţi locomotorii din Moldova vor putea importa un mijloc de transport fără achitarea taxelor

Persoană cu dizabilităţi locomotorii
Persoană cu dizabilităţi locomotorii (gov.md)

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii din Republica Moldova vor putea importa mai uşor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale şi vamale. Subiectul a fost discutat joi, 9 august, în cadrul unui grup de lucru instituit la Guvern.

Executivul de la Chişinău promite că, în acest scop, vor fi făcute în scurt timp modificări în legislaţie şi informează că, în prezent, au facilităţi la importul automobilelor doar persoanele cu dizabilităţi locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit (donaţie) şi reutilat corespunzător.

Grupul de lucru a mai solicitat Agenţiei Naţionale de Transport Auto să oblige companiile de taxi să aibă în dotare maşini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, urmând să fie intensificate şi acţiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale, care deocamdată lipsesc şi de la intrarea în clădirea Guvernului.

De asemenea, autorităţile moldovene susţin că vor crea un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităţilor persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilităţi locomotorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe