Fiecare al cincilea cetăţean intenţionează să plece din R. Moldova

Protest la Chişinău, ”Validaţi Mandatul”
Protest la Chişinău, ”Validaţi Mandatul” (facebook.com / Olesea Cember)

Fiecare al cincilea moldovean intenţionează să plece din ţară în următoarele şase luni, cu 25% mai mult faţă de anul trecut când intenţia de plecare era manifestată de fiecare al şaselea moldovean, arată ultimul sondaj CBS-AXA, realizat pentru Institutul IDIS „Viitorul”.

Tinerii continuă să fie grupul care conduce în intenţia de a pleca peste hotare (30%), dar anul acesta, spre deosebire de 2017, a crescut cu 60% intenţia celor de vârstă mijlocie de a părăsi ţara (28%).

Potrivit sondajului publicat luni, 30 iulie de IDIS „Viitorul” şi citat de către radio Europa Liberă, dintre persoanele apte de muncă, fiecare a patra intenţionează să plece în următoarele luni, comparativ cu 19,9% sau fiecare a cincea persoană în 2017.

Acelaşi sondaj arată că aproape 80% din moldoveni „nu prea sunt mulţumiţi” sau „nu sunt mulţumiţi deloc” de situaţia economică din R. Moldova în acest moment. Sondajul a fost realizat la începutul lunii iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe