Pentagonul este îngrijorat de dezvoltarea tehnologiilor militare ruseşti (presă)

(ALBERTO PIZZOLI / AFP / Getty Images)

Ministerul Apărării al SUA nu a urmărit multă vreme obiective pentru elaborarea şi implementarea de metode moderne de luptă radioelectronică, iar acum americanii s-ar putea lovi de serioase dificultăţi în confruntarea aeriană cu bombardierele ruseşti, notează The Daily Beast, citat de RIA Novosti.

Una dintre probleme constă, potrivit publicaţiei americane, în faptul că potenţialii adversari ai SUA, de exemplu Rusia sau China, au elaborat un sistem perfecţionat de anihilare radioelectronică cu memorie digitală pe frecvenţe radio (DRFM). Un asemenea transmiţător de bruiaje reţine semnalul emis de radar şi îl întoarce transmiţătorului, perturbând în mod serios activitatea altor radare.

Mai mult, transmiţătorul este capabil să 'orbească' şi radarele mici de la bordul rachetelor americane din clasa aer-aer (AIM-120 AMRAAM), care se află în arsenalul majorităţii bombardierelor americane, explică un expert pentru The Daily Beast.

Potrivit interlocutorului publicaţiei citate, reprezentant al Forţelor Militare Aeriene ale SUA, rachetele din clasa AMRAAM s-au perimat şi nu mai sunt capabile să respingă atacurile electronice dinspre purtătoarele (de rachete) de tip nou.

The Daily Beast atrage atenţia şi asupra unui alt punct vulnerabil al rachetelor americane cu rază medie de acţiune AMRAAM - distanţa de atingere a ţintei.

'Există informaţia că Rusia elaborează arme cu o extrem de mare distanţă de ţintire: rachete din clasa aer-aer de rază mare K-100, capabile să doboare oricare dintre rachetele asemănătoare existente, inclusiv cele care se află la bordul bombardierului cu ţintă multiplă de generaţia a cincea F-22 Raptor, cel mai perfecţionat avion militar american', subliniază, pentru The Daily Beast, un alt reprezentant al Pentagonului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe