PEGIDA demonstrează împotriva cancelarului Merkel şi a imigranţilor în Dresda

Mii de demonstranţi au participat în Dresda la un marş organizat de grupul PEGIDA împotriva cancelarului Angela Merkel şi a planurilor sale de adoptare a zecilor de mii de refugiaţi. PEGIDA a folosit criza refugiaţilor pentru a demonstra că graniţele Germaniei nu sunt bine supravegheate.
Suporteri ai grupului PEGIDA la protest în Dresda, 5 octombrie 2015
Suporteri ai grupului PEGIDA la protest în Dresda, 5 octombrie 2015 (TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Cel puţin 9000 de membri ai mişcării anti-imigraţie PEGIDA – Europeni Patriotici Împotriva "Islamizării" Occidentului – au ieşit în stradă în Dresda, luni, pentru a protesta împotriva planurilor Germaniei de a adopta sutele de mii de refugiaţi ajunşi din Orientul Mijlociu şi Africa.

Conform ultimelor estimări, Germania ar putea primi până la 1 milion de cereri de azil anul acesta.

"Merkel este vinovata" scria pe un banner la miting, care o acuza pe Angela Merkel de "etnocid împotriva poporului german".

Organizaţia PEGIDA a apărut cu un an în urmă, atunci când sute de tineri au început să participe la aşa-numitele marşuri de luni împotriva imigranţilor, ţinute în Dresda. Numărul simpatizanţilor grupului a crescut extrem de rapid în următoarele luni, alăturându-se persoane din marile oraşe ale Germaniei.

Cele mai numeroase demonstraţii anti-imigraţie au scos în stradă peste 25 de mii de persoane în numeroase oraşe din Germania.

Grupul a suferit o scădere a popularităţii atunci când pe Facebook au apărut selfie-uri cu fondatorul Lutz Bachmann având o mustaţă gen Adolf Hitler. Cu toate acestea PEGIDA continuă să câştige popularitate în rândul tinerilor.

Luni, ziarul Bild a publicat o analiză care estima că numărul de azilanţi cu care se va confrunta Germania până la sfârşitul anului este de 1,5 milioane – aproape dublu faţă de estimările iniţiale care vorbeau de 800 de mii.

Numărul imens de imigranţi a produs spărturi vizibile în blocul de centru-dreapta al cancelarului Merkel, guvernul german anunţând că va face procesul de acceptare a azilului mai dificil.

Săptămâna trecută autorităţile germane l-au acuzat pe Bachmann de incitare la ură rasială după ce acesta i-a numit pe imigranţi „gunoi” şi „vite” pe Facebook în 2014. Dacă va fi găsit vinovat, Bachmann poate primi amenzi şi până la 5 ani de închisoare.

Dar cuvintele lui au avut ecou. Pe un banner afişat la mitingul de ieri, se putea citi „Islamizarea este sinuciderea Europei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe