PDL are o nouă conducere. Blaga, şeful partidului

Vasile Blaga
Vasile Blaga (www.gov.ro)
Cristina Boiangiu
30.06.2012

UPDATE Democrat-liberalii au ales cei 15 vicepreşedinţi ai partidului: George Scripcaru, Mircea Hava, Sulfina Barbu, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Costică Canacheu, Traian Igaş, Constantin Ostaficiuc, Andreea Paul, Radu F. Alexandru, Alin Tişe, Raluca Turcan, Sever Voinescu şi Florin Popescu. Cele mai multe voturi le-au obţinut George Scripcaru şi Mircea Hava. La funcţiile respective şi-au depus candidaturile 31 de PDL-işti, printre care Silviu Prigoană, cel care a pierdut alegerile pentru funcţia de primar general al Capitalei.

Vasile Blaga a fost ales azi în funcţia de preşedinte al PDL, în locul lui Emil Boc, la Convenţia Naţională a partidului care are loc la Palatul Parlamentului. El a întrunit voturile a 1.197 de delegaţi ai partidului, iar 28 au fost împotriva alegerii sale.

"Vă mulţumesc pentru încredere. Vă spun drept: nu este timp de prea multe vorbe. Alături de echipa pe care o veţi vota intrăm într-o etapă nouă. Vom adăuga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un PDL al anului 2012. Un PDL lider al dreptei româneşti, un PDL catalizator. Un partid care este capabil să anime şi să inspire forţele politice ale dreptei şi energia societăţii civile", a declarat Blaga imediat după alegerea sa. El a fost singurul candidat al partidului la funcţia de preşedinte.

Blaga nu i-a uitat în discursul său nici pe adversari: "Trăim într-o perioadă dificilă, o perioadă foarte gravă. Aşa cum aţi observat cu toţii, de două luni încoace de la instalarea guvernului Ponta, democraţia şi legalitatea sunt serios ameninţate de acţiunile Guvernului USL".

Noul preşedinte a primit de la predecesorul său, Emil Boc, un afiş înrămat pe care scria "Votează. PD-L Ţine cu tine".

Cine sunt prim-vicepreşedinţii

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL. Alături de ei, au mai candidat Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu. Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926, fiind urmat de Dorin Florea - 881 de voturi, Cristian Preda - 872 şi Mihai Stănişoară - 751.

În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur, cu 1053 de voturi "pentru" şi 22 de voturi "împotrivă".

Elena Udrea s-a declarat surprinsă că în echipa lui Vasile Blaga sunt şi candidaţi care au pierdut la recentele alegeri locale de pe 10 iunie.

Declaraţii anti-USL

Democrat-liberalii nu au uitat nici de subiectele arzătoare ale acestei perioade, cum ar fi scandalurile create de Năstase sau Ponta. Deputatul PDL Raluca Ţurcan a declarat că "Victor Ponta nu doar a plagiat, l-a plagiat şi în comportament pe Adrian Năstase, pentru ca PSD nu are nicio limită, nici în ilegalitate, nici în imoralitate". Blaga i-a cerut demisia premierului Victor Ponta,în urma plagiatului dovedit.

Gheorghe Flutur a afirmat, la rândul său, că reprezentanţii USL au început cu stângul şi "guvernează dându-şi cu stângul în dreptul" şi că USL "face restauranţie, loveşte în statul de drept şi se ocupă de răzbunări politice".

PDL-iştii şi-au recunoscut şi greşelile proprii. "Nu înseamnă că tot ce am făcut a fost perfect şi fără greşeală, puteau fi făcute lucruri mai bune, se putea comunica mai bine (...), dar atunci când eşti pe frontul de război prima grijă nu este să ai pantalonii călcaţi la dungă sau să-ţi fie lustruiţi pantofii", a afirmat Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor