Pavelescu: Europa se confrunta acum nu doar cu o criză economică, dar şi cu una morală

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a semnalat că Europa se confrunta în prezent nu doar cu o criză economică, dar şi cu o criză morală, iar principalele victime sunt tinerii.

„Europa se confrunta acum nu doar cu o criză economică, dar şi cu o mare criză morală, ale cărei victime sunt în special tinerii şi care poate conduce la o mare instabilitate politică şi socială”, a avertizat Aurelian Pavelescu, în cadrul discursului său de la cea de-a doua zi a Congresului Partidului Popular European.

„Mai multă Europa înseamnă moştenirea culturală şi spirituală milenară transferată generaţiei tinere.Desigur, măsuri economice responsabile, desigur coeziune, desigur democraţie, toleranţă, solidaritate şi responsabilitate, dar Europa se confrunta acum nu doar cu o criză economică, ci şi cu o mare criză morală. Victimele acestei crize morale sunt chiar ţinerii, copiii noştri. Lipsa locurilor de muncă, a perspectivei pot conduce, la intoleranţă, la neîncrederea în democraţie, la refuzul solidarităţii, la iresponsabilitate şi de ce nu la o mare instabilitate socială şi politică”, a subliniat liderul formaţiunii PNŢCD.

De asemenea, Aurelian Pavelescu a precizat că educaţia ar trebui să ocupe un loc important pe agenda liderilor europeni, acesta fiind un sector la fel de important precum economia şi problemele sociale.

„Pledez pentru o nouă Europa, pentru o Europa îndreptată spre noua generaţie, să cultivăm curajul şi creativitatea acesteia şi mai ales setea lor de cunoaştere, într-o lume condusă de principii morale şi de credinţă. Mai multă Europa înseamnă mai multă educaţie, înseamnă investiţia în tineri. Educaţia ignore presus de orice. Nu avem nevoie numai de o Europa economică şi socială, de o Europa a competitivităţii şi a coeziunii”, a declarat Aurelian Pavelescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne