Pavel Păduraru: Consiliul antidiscriminare de la Chişinău promovează principii pe alocuri amorale

Dacă Dodon va înlătura, potrivit deciziei Consiliului nediscriminare, crucifixul din sediul MAI, alegătorii vor trebui să-şi dea seama că au de a face cu un şarlatan, afirmă Pavel Păduraru.
Pavel Păduraru, jurnalist la ziarul Timpul
Pavel Păduraru, jurnalist la ziarul Timpul (facebook.com/P. Păduraru)

În contextul deciziei Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, potrivit căreia MAI urmează să înlăture crucifixul din instituţie, iar Andrei Năstase să-şi ceară scuze publice pentru instigare la ură şi discriminare, jurnalistul şi scriitorul Pavel Păduraru consideră că dacă Igor Dodon „e creştin pe bune, după cum se laudă, nu va împărţi crucile în două: ale socialiştilor (cele bune) şi ale lui Năstase (cele rele)”.

„Chiar dacă, prin aroganţa ta din ultimii ani, eşti aproape de a te sinucide politic, de data aceasta eşti chiar bravo, Andrei Năstase! Să vedem acum ce va face Dodon”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

În opinia jurnalistului, în cazul că preşedintele minte şi în această privinţă, „atunci, vorba aia, Dumnezeu nu bate cu băţul...”, iar alegătorii săi creştini, care-i dau votul pentru că se fotografiază aprinzând lumânări şi postează aceste imagini pe Facebook, vor trebui să-şi dea seama că „au de a face cu un şarlatan, care pur şi simplu îi are de tâmpiţi”.

Cât priveşte Consiliul antidiscriminării, Pavel Păduraru constată „cu regret” încă o dată că această instituţie nu apără nici pe departe persoanele într-adevăr discriminate (foarte multe şi extrem de necăjite!), ci doar „promovează nişte principii pe alocuri amorale, după care cineva vrea să trăim”.

Deşi Consiliul îl obligă pe Andrei Năstase să-şi ceară scuze în mod public doar pentru instalarea crucifixului şi pentru discursul pe care l-a ţinut la evenimentul de inaugurare, în replica privind decizia adoptată politicianul a declarat că „niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu”.