Partidul lui Băsescu îl face şef la CJ Ilfov pe Marian Petrache. Dar şi recompensa e pe măsură

În urmă cu puţin timp, Traian Băsescu anunţa că membrii PMP din teritoriu au liber să participe la formarea de majorităţi în consiliile locale şi judeţene cu orice partid. Nu a durat mult şi PMP a bătut palma cu PNL la Ilfov, urmând ca Marian Petrache să fie din nou uns şef al CJ.
Secretarul general al PNL, Marian Petrache
Secretarul general al PNL, Marian Petrache (facebook.com)

Unul dintre liderii de facto ai PNL - Marian Petrache - urmează să fie ales din nou preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov după ce PNL şi PMP au semnat sâmbătă protocolul de colaborare în acest sens.

Decizia celor din partidul lui Traian Băsescu nu a venit însă pe gratis. Potrivit protocolului pentru formarea majorităţii în CJ, cei din PMP au primit la schimb cele două posturi de vicepreşedinte.

"Am realizat o majoritate pentru Consiliul Judeaţean Ilfov, majoritate care constă în preluarea preşedinţiei de către PNL prin domnul preşedinte Marian Petrache şi două funcţii de vicepreşedinte pentru Partidul Mişcarea Populară.

De asemenea, am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu majoritatea chiar, din proiectele pe care noi le-am susţinut în campania electorală, pe parcursul acestor 4 ani, vor fi duse la îndeplinire cu siguranţă", a declarat, sâmbătă, preşedintele PMP Iflov Rizia Tudorache, citat de Mediafax.

Potrivit surselor din PMP citate de agenţia de presă, oamenii lui Băsescu au negociat iniţial cu PSD, însă negocierile au încetat pentru că "nu a fost o coerenţă" în oferta liderilor social-democraţi.

În final, PMP a mers pe mâna liberalilor şi au acum îmrpeună 18 consilieri judeţeni, în timp ce PSD şi ALDE au doar 15.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne