Parlamentarii care şi-au angajat rudele, pe cale să fie graţiaţi de PSD

Artizanul OUG 13, pesedistul Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, vrea să îi graţieze pe parlamentarii care şi-au angajat rudele în cabinetele lor.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
27.11.2017

Interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor care şi-au angajat rudele la Parlament urmează să fie anulate, dacă Legislativul va vota un proiect depus de fostul ministru PSD al Justiţiei Florin Iordache, care vizează modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, relatează publicaţia România Liberă.

"Interdicţiile aplicate deputaţilor şi senatorilor în temeiul articolului 25, pe baza rapoartelor de evaluare, întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013, până la intrarea în vigoare a Legii 210/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 96/2013 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, încetează de drept", se menţionează în proiect.

Articolul menţionat se referă la angajarea rudelor la Parlament în condiţiile în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a acuzat zeci de parlamentari, unii dintre aceştia pierzând deja procesele, instanţele dând decizii definitive. Potrivit expunerii de motive, este vorba de încetarea de drept a interdicţiilor "prin care în mod nedrept au fost interzise dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcţie publică sau o demnitate publică". Propunerea legislativă ar transpune o decizie a Curţii Constituţionale (CCR), şi s-ar constitui "într-o modificare cu caracter reparatoriu".

Florin Iordache încearcă să rezolve o problemă care a făcut şi anul trecut obiectul preocupărilor Legislativului, finalizându-se cu un act normativ declarat neconstituţional.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor