Palatul Buckingham confirmă că ducesa de Cambridge a intrat în travaliu

Palatul Buckingham, Londra.
Palatul Buckingham, Londra. (Ben A. Pruchnie / Getty Images)

Palatul Buckingham a confirmat că soţia prinţului William, Kate, a intrat în travaliu şi a fost internată luni dimineaţă la spitalul St. Mary, unde se va afla sub supravegherea unei echipe de medici cu înaltă calificare, condusă de ginecologul regal dr. Marcus Setchell, transmite AP.

Ducesa de Cambridge a fost adusă cu maşina şi internată în aripa privată Lindo Wing a spitalului Sf.Maria, unde s-au născut prinţii William şi Harry. Travaliul său este într-un stadiu incipient. Încă nu se ştie dacă ea va naşte pe cale naturală sau prin cezariană, potrivit agenţiei de presă citate.

Anunţul naşterii bebeluşului se va face conform unei proceduri tradiţionale. Un oficial de la Palatul Buckingham va sosi la spital pentru a intra in posesia unui certificat semnat de medicii ducesei privind sexul, greutatea şi ora exactă a naşterii bebeluşului. Acest document va fi trimis, sub escortă, la palat, unde va fi înrămat şi pus pe un şevalet - acelaşi care a fost folosit şi pentru anunţarea naşterii prinţilor William şi Harry, care va fi plasat în curtea palatului.

În afară de documentul postat pe şevalet, un anunţ va fi făcut pe Twitter, iar mass-media va fi anunţată în mod oficial, atât cu privire la sexul, greutatea şi înălţimea copilului, cât şi la starea de sănătate a mamei nou-născutului.

Sexul copilului nu este cunoscut dinainte, dar indiferent dacă se va naşte băiat sau fată, el va fi al treilea pretendent pe linia succesorală la tronul britanic.

Referitor la numele nou-născutului, ar putea să treacă ceva timp până când va fi făcut public. Când s-a născut William, a trecut o săptămână înainte ca numele său să fie anunţat. Numele lui Charles a rămas un mister timp de o lună întreagă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe