Marea Britanie: Bursa pariurilor rămâne deschisă în privinţa datei de naştere a bebeluşului regal

(LEON NEAL / AFP / GettyImages)

Data venirii pe lume a primului copil al prinţului William şi al soţiei sale Kate continuă să alimenteze speculaţiile la Londra, cotidianul The Daily Telegraph pariind chiar pe ziua de vineri, în timp ce alte media avansează ipoteza unei naşteri care ar putea avea loc luni, zi cu lună plină, scrie AFP.

Bursa pariurilor era deschisă, vineri, în lipsa altei activităţi în faţa spitalului londonez St Mary unde ar urma să nască Kate şi în lipsa unui anunţ oficial privind ziua naşterii. Palatul Buckingham s-a mulţumit doar să indice că această naştere este prevăzută pentru 'jumătatea lunii iulie'.

The Daily Telegraph, în general la curent cu viaţa familiei regale, credea că deţine unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Marea Britanie: naşterea ar fi prevăzută pentru vineri. 'Personalul medical de la spitalul St Mary a fost informat că data naşterii este vineri', a scris cotidianul, care înainte a mizat şi pe primele zile din iulie, menţionează AFP.

Corespondentul Sky News, instalat alături de zeci de alţi jurnalişti în faţa spitalului, a citat o altă ipoteză: luni, zi când va fi lună plină. 'Dar această naştere ar putea foarte bine să fie pe 19, 20, 21.... Cred că nimeni cu ştie cu adevărat', a admis el. 'Singurul şi unicul fapt pe care îl putem spune este că doar 4% din copii se nasc în ziua stabilită', a adăugat el, reluând o intervenţie de vineri dimineaţa.

Joi, The Daily Telegraph s-a întrebat dacă ducesa de Cambridge nu joacă o festă presei, născând într-un alt spital, în apropiere de părinţii săi, unde locuieşte în prezent.

Tot joi, un purtător de cuvânt de la Buckingham Palace a indicat laconic că au fost puse la punct planuri de acţiune de urgenţă pentru a face faţă situaţiei indiferent de locul unde se află ducesa în ţară. Primul copil al lui Kate şi al prinţului William, a cărui naştere iminentă provoacă frenezie în presa din toată lumea, va fi propulsat al treilea în ordinea succesiunii la tronul Angliei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe