Epoch Times România

Pachetele turistice exclusiviste, un lux pe care unii români şi-l permit şi în criză

Vedere generală a hotelului Marina Bay Sands din Singapore.
Vedere generală a hotelului Marina Bay Sands din Singapore. (ROSLAN RAHMAN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
28.10.2012

Agenţiile de turism primesc, chiar dacă este criză, solicitări de pachete turistice de lux care ies din tiparul ofertelor tradiţionale, existând încă români care îşi permit să plătească şi peste 50.000 de euro pentru o vacanţă, arată datele colectate de NewsIn de la agenţiile de turism.

Mădălina Grosu, product managerul Happy Tour Group, a declarat pentru NewsIn că cel mai scump pachet turistic vândut de agenţia de turism în acest an a fost o vacanţă în Singapore, la Marina Bay Sands, pentru 14 zile fiind achitată suma de 53.000 euro. Marina Bay Sands este un ansamblu de zgârie nori, înalt de 200 de metri, format din trei turnuri unite de o platformă pe care este amplasat Skypark, o "bijuterie acvatică".

Un alt pachet exclusivist a fost vândut unui grup format din două familii de români cu 5 copii, care a plătit în total 45.000 euro pentru a petrece o vacanţă de 11 nopţi în Dubai, la Mina A' Salam Hotel, unde o cameră dublă de lux are chiar şi 50 de metri pătraţi.

"Din cauza crizei economice, tarifele de cazare în locaţii exclusiviste şi biletele de avion, la Business Class sau First Class, au mai scăzut în ultimii ani, ceea ce a făcut ca cererea pentru astfel de destinaţii să crească considerabil", a declarat pentru NewsIn Răzvan Scaeşteanu, PR & Copywriter Specialist în cadrul Perfect Tour.

În topul excursiile scumpe vândute în acest an de agenţia de turism se află un pachet pentru 3 adulţi şi trei copii în valoare de 13.500 de euro în complexul de cinci stele Cornelia Diamond din Belek, Turcia. Acesta a cuprins bilete de avion la Business, transfer privat aeroport/hotel şi cazare în sistem All Inclusive.

O altă familie cu doi copii a achiziţionat un pachet de patru nopţi pentru petrecerea Craciunului 2012 în Laponia, costul total al excursiei fiind de aproximativ 9.000 de euro. Aceştia vor fi cazaţi într-o vilă de lux, cu o capacitate de patru persoane, şi vor lua parte la excursii, plimbări cu sania trasă de reni sau safari cu câini husky.

Pentru şapte nopţi în Egipt, o familie cu un copil a plătit 7.200 euro la exclusivistul Hotel Oberoi. Cei trei vor avea la dispoziţie o grădină întinsă pe mii de metri pătraţi, plajă privată şi recif de corali în apropiere de mal.

De asemenea, un cuplu a achitat 7.040 euro pentru opt nopţi la hotelul Anantara de pe insula Bali. Ei vor fi cazaţi într-un un apartament cu terasa şi vedere la Ocean.

Tenerife sau Insulele Maldive se află în lista staţiunilor cu pretenţii. Dorel Mureşan, directorul de marketing-comercial al Eximtur, a declarat pentru NewsIn că agenţia de turism a vândut în acest an pachete pentru Tenerife de circa 9.980 euro (/pachet), sumă care include bilet de avion dus-întors, transfer aeroport-hotel-aeroport şi cazare 14 nopţi cu demipensiune hotel de lux. Un alt pachet a vizat Insulele Maldive - North Ari Atoll, preţul fiind de circa 10.000 euro (bilet de avion dus întors, transfer aeroport hotel aeroport şi cazare 14 nopţi cu all inclusive resort deluxe).

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, agenţiile de turism au vândut pentru perioada Revelionului pachete turistice care costă şi peste 2.400 euro/persoană. Atfel, potrivit reprezentanţilor agenţiei Paralela 45, s-au căutat destinaţii ca Rio de Janeiro şi Buenos Aires, Cuba, Africa de Sud, Tailanda sau Hong Kong. În cazul celor care au optat să-şi petreacă noaptea dintre ani în Rio de Janeiro, aceştia au plătit, pentru 8 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele, pentru un loc în cameră dublă 2.495 de euro.

Cei care au ales Revelionul în Cuba au scos din buzunar 1.995 de euro pentru un loc în cameră dublă. Pachetul vizează 3 nopţi cazare cu mic dejun la Hotelul Melia Cohiba de 5 stele din Havana, 3 nopţi cu all inclusive la Hotelul Melia Las Dunas de 5 stele (Cayo Santa Maria) şi 3 nopţi cu all inclusive la Hotelul Iberostar Laguna Azul de 5 stele (Varadero).

Pentru Revelionul în Africa de Sud, pachetul a costat 1.675 euro, incluzând 7 nopţi de cazare cu mic dejun bufet. Revelionul 2013 în Tailanda costă 1.275 de euro, iar cel în Hong Kong 1.185 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor