(P) Iată beneficiile şi etapele tratamentelor cu implanturi dentare!

Atunci când se impune înlocuirea unuia sau mai multor dinţi, indiferent de cauză, implanturile dentare oferă cea mai eficientă soluţie. Acest tip de tratament va înlocui cu succes rădăcina, putând să susţină o lucrare fixă fără a afecta în niciun moment dinţii vecini.

Dat fiind faptul că se folosesc exclusiv materiale biocompatibile la realizarea rădăcinii artificiale, organismul va accepta fără probleme tratamentul şi va susţine întreaga lucrare exact ca pe un dinte natural.

Fiindcă implanturile dentare reprezintă soluţia aleasă atât de medici, cât şi de majoritatea pacienţilor, în rândurile de mai jos vei putea descoperi câteva beneficii indiscutabile pe care specialiştii în implantologie de la clinica stomatologică Dental Excellence le-au indentificat în raport cu implanturile dentare.

Beneficii decisive ale implanturilor dentare

- Atunci când apelezi la un astfel de tratament, vei reuşi să previi resorbirea osului care a susţinut dintele natural şi să eviţi tratamentele complexe necesare în urma fenomenului de resorbţie osoasă.

- Implanturile dentare sunt o soluţie pe termen lung, iar dacă le îngrijeşti corespunzător, te vei putea bucura de beneficiile acestora pe toată durata vieţii.

- Atunci când pierzi un dinte, ceilalţi vor migra pentru a acoperi golul apărut, însă implanturile dentare împiedică acest fenomen, protejându-ţi dantura.

- Stabilitatea şi funcţionalitatea dinţilor artificiali implantaţi astfel sunt cel puţin la fel de bune ca în cazul dinţilor naturali, astfel încât vei putea continua să mănânci alimentele preferate.

- Un zâmbet complet îţi va readuce încrederea de sine, iar comunicarea şi socializarea vor fi din nou binevenite.

Care sunt etapele inserării implantului dentar până la perioada de vindecare?

- Consultaţia. În urma acesteia, se stabileşte dacă acest tratament este potrivit pentru problema şi caracteristicile pacientului. Medicul va analiza radiografia panoramică în care apare poziţia tuturor dinţilor şi starea de sănătate a pacientului. Pentru a determina volumul de os disponibil, o radiografie 3D (CT) a osului în care va fi inserată rădăcina artificială este necesară. Trebuie să ştii, însă, că situaţiile în care tratamentele cu implanturi dentare nu sunt indicate sunt extrem de rare.

- Planul de tratament. În urma analizării tuturor informaţiilor, medicul va trasa un plan de tratament care va cuprinde totalitatea intervenţiilor necesare pentru a atinge rezultatul dorit, costurile şi timpul estimat.

- Anestezia şi intervenţia chirurgicală. Succesul intervenţiei depinde de 3 factori: materialul biologic al pacientului, calitatea materialelor folosite şi experienţa medicului. Vei fi anesteziat pe toată durata intervenţiei, aşadar nu vei avea dureri. Se va face o incizie la nivelul gingiei, pentru a expune osul în care se va insera implantul dentar, după care se va crea un canal în osul alveolar. Dacă volumul de os nu este suficient, medicul va recomanda adiţia osoasă, procedeu care va mări volumul de os astfel încât implantul să aibă stabilitatea necesară pentru a susţine coroana dentară. Intervenţiile de inserare a implanturilor dentare durează circa 20 de minute.

- Îndepărtarea firelor. După aproximativ 7 zile de la inserarea rădăcinii artificiale, firele vor fi extrase din gingie.

- Perioada de vindecare. După inserare, implanturile trebuie să se integreze în os, proces ce poate dura între 3 şi 4 luni. Practic, procesul de osteointegrare este fuzionarea ţesutului osos viu cu materialul biocompatibil (titan) din care este realizat implantul propriu-zis.

După trecerea perioadei de vindecare şi după realizarea cu succes a osteointegrarii, urmează ataşarea bontului protetic, iar cea din urmă piesă care se va monta va fi coroana dentară. Aceasta este singura parte vizibilă a implanturilor dentare, motiv pentru care coroana dentară imită în detaliu aspectul unui dinte natural sănătos. Dacă doreşti să programezi un control sau ştii deja că ai nevoie de implanturi dentare la cel mai înalt standard, accesează www.dentalexcellence.ro şi convinge-te de calitatea serviciilor acestei clinici ultramoderne!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură