(P) Cum cumperi cea mai bună maşină second hand

Dacă eşti în căutarea unei maşini second-hand, aceste sfaturi te vor ajuta să faci achiziţia corectă şi să nu devină un coşmar.

Dacă crezi că te afli într-un bun moment de achiziţionare a unei maşini second hand, este indicat să ştii cum şi de unde să o cumperi pentru a profita la maximum de bugetul tău.

Da, cumpărarea unei maşini, chiar dacă este rulată, este o decizie care trebuie analizată mult timp. Este un bun de care te vei folosi câţiva ani, deci este mai bine să dai lovitura din prima. Pe piaţa maşinilor second hand poţi găsi vehicule foarte interesante, adaptate nevoilor tale şi la un preţ accesibil.

Pentru a-ţi găsi în mod eficient maşina potrivită, unul dintre lucrurile care te pot ajuta este să urmezi o anumită metodă în procesul de cumpărare. În cele ce urmează îţi vom explica cum să cumperi cea mai bună maşină rulată.

Când vine timpul cumpărării unei maşini rulate, trebuie să treci prin mai multe faze: trebuie să decizi tipul de maşină dorit sau de care ai nevoie, unde să cauţi maşina dorită, cum să verifici starea ei şi în cele din urmă să o cumperi.

Când testezi maşina şi discuţi cu vânzătorul, îţi recomandăm să urmezi o regulă de aur: "dacă există îndoieli, nu există nicio îndoială". Dacă există ceva ce îţi trezeşte suspiciuni sau nu îţi place, uită de maşina respectivă. S-ar putea să te înşeli, dar este posibil să ai şi dreptate. În plus, cu siguranţă vei găsi mai multe oferte interesante care să-ţi inspire mai multă încredere.

Cum alegi tipul de maşină de care ai nevoie

Deşi ideal este să-ţi poţi cumpăra maşina care îţi place cel mai mult, este posibil să nu ţi-o poţi permite. Dacă îţi cumperi o maşină care îţi place, dar nu îţi este utilă, nu te vei putea bucura de ea. De aceea, trebuie să faci un compromis. În loc să alegi o maşină care îţi place, şi apoi să descoperi ce îţi oferă, mai bine faci invers. Clarifică care îţi sunt nevoile, iar apoi caută o maşină pe gustul tău. Pentru a decide care este maşina potrivită pentru tine, trebuie să respecţi următorii paşi:

Stabileşte limita maximă a bugetului. Stabilirea sumei maxime pe care o poţi aloca pentru achiziţionarea maşinii este primul pas. Acesta îi va condiţiona pe următorii. Dacă bugetul tău este mic, dar ai nevoie de o maşină mare, va trebui să cauţi modele mai vechi. De îndată ce stabileşti bugetul trebuie să încerci să nu-l depăşeşti.

Stabileşte ce maşină ai nevoie pe termen mediu. Nu căuta o maşină pe termen scurt, ci mediu. Cu siguranţă o vei folosi în medie între 5 şi 8 ani. În plus, trebuie să iei în considerare faptul că în această perioadă situaţia ta personală se poate schimba. Este posibil să-ţi măreşti familia, de exemplu.

Ai grijă la maşinile de tip sedan şi SUV. În general, pe piaţa de maşini second hand, maşinile mai mari sunt cele care se depreciază mai des. De asemenea, trebuie să eviţi să cumperi o maşină scumpă, deoarece întreţinerea lor este destul de costisitoare. Este bine să ţii cont de ceea ce ai cu adevărat nevoie.

De unde să-ţi alegi cea mai bună maşină second hand

În prezent, piaţa de maşini second hand este extrem de variată. Poţi achiziţiona o astfel de maşină atât de la o persoană particulară, cât şi de la un dealer autorizat.

Din punctul nostru de vedere, cea mai bună variată pentru tine este dealerul autorizat. De ce? Fiindcă ai şansa de a-ţi achiziţiona o maşină de cea mai bună calitate, supusă unui control riguros înainte de a fi pusă în vânzare. Cu alte cuvinte, ai siguranţa că o vei putea folosi o lungă perioadă de timp înainte de a merge cu ea la un service auto.

Pe de altă parte, dacă nu poţi să plăteşti maşina cu bani cash, poţi primi finanţare. De exemplu, dacă vei apela la Auto Rulate Bucureşti, vei putea primi pe loc credit cu dobândă începând cu 6% sau credit fără dobândă. Pe lângă o finanţare avantajoasă, vei avea parte şi de alte beneficii. Vei primi garanţie 12 luni, service personal şi service post vânzare, verificare la livrare şi verificare completă, km garantaţi 100%.

Aşadar, ţine cont de sfaturile noastre şi alege Auto Rulate Bucureşti. Fă o tranzacţie de succes!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură