(P) 5 tipuri de sporturi PERFECTE pentru femeile de peste 60 de ani

Sportul este potrivit oricărei vârste. Cel puţin asta spun doctorii şi specialiştii care nu contenesc să explice tuturor cât de important este să faci mişcare, chiar dacă ai împlinit o vârstă venerabilă şi starea de sănătatea începe să expună probleme, iar voia bună să dispară.
(shutterstock.com)

Multe persoane consideră că exerciţiile fizice sunt potrivite pentru cei tineri şi că vârsta devine un impediment în efectuarea lor, dar lucrurile nu stau deloc aşa.

Femeile sunt primele care se dau bătute şi refuză să facă sport, motivând că sunt mult prea în vârstă, că lumea va râde de ele şi tot aşa. După 60 de ani viaţa nu încetează, din contră, ea continuă şi poate fi de calitate doar dacă tonusul este sănătos. Mulţi medici recomandă sport şi mişcare deoarece echilibrează mintea, menţin starea fizică bună şi oferă echilibru emoţional.

Iată ce sporturi poate practică o femeie după ce a împlinit 60 de ani:

1. Nu este niciodată prea târziu să te apuci de sport. Trebuie neapărat să ştii un lucru esenţial, acela că sedentarismul degradează foarte mult corpul. Evident că la vârsta aceasta nu vei face sport de performanţă, aşa că te poţi gândi la alergare. Nu trebuie să faci nici maraton, nici să baţi recorduri mondiale, ci doar să stabileşti o perioadă în care vei ieşi din casă şi vei alerga 20-30 de minute.

2. Probabil ai auzit despre exerciţiile Pilates, care reuşesc extraordinar să îmbunătăţească viaţa persoanelor cu dureri de spate. Mişcările acestea pot fi adaptate în funcţie de vârstă şi de starea de sănătate, modelând muşchii foarte frumos. Orice instructor de Pilates vă recomandă exerciţiile însoţite de o dietă alimentară corespunzătoare.

(shutterstock.com)

3. Yoga poate fi un sport practicat şi de vârstnici, mai ales că devine o ocazie foarte bună de socializare. Este important să te echipezi corespunzător, aşa că, achiziţionează un echipament potrivit, precum colanţi şi geci de dama, tricouri sport şi încălţăminte adecvată. Începe totul cu paşi mici, nu solicita la maximum organismul, obişnuieşte-te cu durerea musculară.

4. Ciclismul este un alt sport interesant, pe care îl poţi practica de unul singur sau împreună cu alţii. Ieşi în parc seara şi pedalează o oră. Vei observa în scurt timp cum îţi schimbi brusc cheful de viaţă. Dacă preferi să stai în casă, atunci cumpără o bicicletă de fitness şi fă exerciţiile de care ai nevoie pentru a menţine musculatura şi articulaţiile în formă maximă.

5. Nu uita nici de înot! Acest sport este util persoanelor vârstnice, reuşind cu brio să contribuie la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, nu presupune un efort mult prea mare, aşa că inotul poate fi ideal şi pentru cei care caută o variantă de a face mişcare, fără să depună prea mult efort. Dacă te interesează să practici înotul, atunci află că este indicat pentru sănătatea articulaţiilor, pentru reducerea durerilor cauzate de artrită sau artroză, dar şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii oaselor.

În concluzie, beneficiile sportului sunt numeroase şi pentru persoanele de vârsta a treia, având un impact spectaculos asupra vieţii lor cotidiene. Mai ales femeile după 60 de ani ar trebui să conştientizeze că sănătatea primează, iar ea poate fi menţinută cu ajutorul exerciţiilor fizice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură