Organizaţii caritabile din România folosite de milionari britanici pentru a fenta fiscul - Daily Mail

(photos.com)
Epoch Times România
15.04.2012

Ministerul britanic de Finanţe consideră că unii donatori direcţionează sume mari unor organizaţii de caritate care îşi desfăşoară activitatea în România pentru a obţine scutiri fiscale în Marea Britanie, dar mare parte din aceşti bani se întorc la donatori, scrie Daily Mail.

Potrivit unor surse oficiale citate de cotidianul britanic, controversata lege privind impozitul pe veniturile mari al ministrului britanic de finanţe, George Osborne, a vizat, parţial, persoanele bogate care dau bani pentru organizaţii de caritate din Europa de Est, în special din România, pentru a obţine reduceri la plata impozitelor.

Oficialii suspectează că sume mari de bani nu sunt folosite cu adevărat în scopuri caritabile, iar, în unele cazuri, banii se întorc la donatori.

În ultimii ani, în Marea Britanie s-au strâns sume mari de bani pentru organizaţiile caritabile din România, după dezvăluirile privind tratamentele brutale aplicate orfanilor şi copiilor cu dizabilităţi.

Trezoreria britanică îi suspectează pe unii donatori că oferă bani unor organizaţii caritabile ”suspecte” din România pentru a da mai puţini bani la fisc. După aceea, ei folosesc banii donaţi pentru a-şi finanţa propriile afaceri.

Ministrul Justiţiei, Ken Clarke, a dezvăluit, vineri, această schemă, punând sub semnul întrebării modul în care sunt supravegheate activităţile asociaţiilor caritabile din fostele ţări comuniste.

Conform Daily Mail, autorităţile britanice au lansat o anchetă pentru a verifica aceste acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor