Orban,despre audiere: Am un gust amar,o să iau o decizie în funcţie de semnalele grupurilor din PE

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene
Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene (Epoch Times România)
Epoch Times România
10.10.2012

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a declarat marţi că mai are încă ”un gust amar” după audierile din cadrul Comisiei de Control Bugetar pentru postul la Curtea Europeană de Conturi şi a precizat că va lua o decizie în funcţie de semnalele pe care le va primi de la grupurile politice din PE.

”După atâtea zile încă mai am gustul amar. La sfârşitul audierilor eram convins că nu voi avea niciun fel de probleme. Au fost întrebări foarte dificile, atât tehnice cât si politice, cât şi legate de posibile viitoare conflicte de interese pe care le-aş putea avea în situaţia mea de fost comisar european şi de actual ministru responsabil cu fondurile. După părerea mea am răspuns nu bine, ci foarte bine şi eram convins că nu voi avea niciun fel de probleme”, a precizat ministrul.

Leonard Orban a spus că nu a luat deocamdată o decizie privind menţinerea candidaturii sale la Curtea Europeană de Conturi.

”O să fac o evaluare, mai am încă timp să decid în ce măsura mai continui sau nu”, a declarat Orban, precizând că sunt ”foarte importante” semnalele pe care le va primi din partea diferitelor grupuri politice din Parlamentul European.

Ministrul MAEur a precizat că a avut discuţii cu grupurile politice şi înainte de audierea din Comisia de Control Bugetar şi a primit asigurări că va avea un vot pozitiv.

”Din discuţiile pe care le-am avut, am avut asigurări că va fi un vot pozitiv”, inclusiv de la PPE, a subliniat Leonard Orban.

La 26 septembrie, ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit de la Comisia de Control Bugetar un aviz negativ pentru postul de membru al Curţii Europene de Conturi, deşi Ayala Sender, raportorul proiectului de raport pentru numirea sa, propusese un aviz favorabil în urma audierilor.

Balanţa a fost înclinată de votul europarlamentarilor PDL care au înlocuit membri permanenţi ai Comisiei şi au votat împotriva candidatului României.

Votul din Comisia de Control Bugetar este consultativ, la fel şi cel din plenul Parlamentului European, decizia finală aparţinând Consiliului European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor