Orban cere demiterea ministrului Apărării. "Trebuie demis de urgenţă. Altfel, ne putem aştepta la orice!"

Armata a fost oprită de ministru să îşi invite comandantul suprem - pe Klaus Iohannis - la Ziua Aviaţiei, reaminteşte liderul PNL, acuzând o încălcare gravă a ierarhiei militare şi a lanţului strategic de comandă.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Apărării ar trebui demis de urgenţă, altfel ne putem aştepta la orice, susţine liderul PNL, Ludovic Orban, manifestându-şi indignarea că Ţuţuianu "a omis" să-l invite pe Klaus Iohannis - şef al CSAT în calitatea sa de preşedinte al ţării - la sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române.

"Incredibil!!! Ministrul Apărării nu îl invită pe Preşedintele României, care este, conform art.92, alin1. din Constituţia României, comandantul forţelor armate, la ceremonia militară organizată pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române. O mizerie politică marca PSD dar, mult mai grav decât atât, o încălcare gravă a ierarhiei militare şi a lanţului strategic de comandă. Armata a fost practic oprită de ministru să îşi invite comandantul. Ţuţuianu trebuie să fie demis de urgenţă. Altfel, ne putem aştepta la orice.", scrie, pe Facebook, Ludovic Orban.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală. După ce informaţia a apărut în presă, Ministerul Apărării a reacţionat, anunţând că îşi cere scuze pentru eroare şi că Adrian Ţuţuianu a solicitat de urgenţă ca disfuncţionalităţile de natură birocratică să fie eliminate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne