Opoziţia rusă cheamă un milion de persoane la un protest faţă de Putin, în 1 mai

Circa 10.000 de persoane s-au strâns sâmbătă în centrul Moscovei, pentru a protesta faţă de victoria lui Putin în alegeri.
Circa 10.000 de persoane s-au strâns sâmbătă în centrul Moscovei, pentru a protesta faţă de victoria lui Putin în alegeri. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

Coordonatorul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, a cerut sâmbătă tuturor celor care contestă rezultatele ultimelor alegeri legislative şi prezidenţiale, ce au avut loc în 4 martie, în Rusia, să organizeze un marş de anvergură în 1 mai, la care să ia parte un milion de persoane.

"În 1 mai, cu o săptămână înainte de învestitura (lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte - n.r.), un milion de persoane trebuie să protesteze la Moscova", a spus liderul opoziţiei în cursul unui miting împotriva lui Putin.

Potrivit poliţiei, circa 10.000 de persoane s-au strâns sâmbătă în centrul Moscovei, pentru a protesta faţă de victoria lui Putin în alegeri.

Manifestaţia a început la ora locală 13 (11 ora României) şi urmează să se încheie la ora locală 16 (14 ora României).

Militanţii pentru drepturile omului din Rusia au criticat vineri o declaraţie a secretarului de stat american Hillary Clinton, potrivit căreia Washingtonul recunoaşte victoria lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din 4 martie şi este dispus să lucreze cu el după învestitură.

Premierul Vladimir Putin, în vârstă de 59 de ani, se întoarce la Kremlin pentru un al treilea mandat de preşedinte. El a obţinut 63,6% din voturi, potrivit cifrelor finale anunţate de Comisia Electorală Centrală.

Putin va fi învestit în funcţie în 7 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe