Onorând apelul din 25 aprilie al Falun Gong, 13 ani mai târziu

Practicanţi Falun Gong comemorând 13 ani de la începerea persecuţiei în China
Practicanţi Falun Gong comemorând 13 ani de la începerea persecuţiei în China (Adrian Duţă/Epoch Times)

Practicanţi Falun Gong şi susţinătorii lor s-au adunat astăzi in Bucureşti pentru a marca cei 13 ani de persecutie a practicii spirituale paşnice Falun Gong (sau Falun Dafa) in China. Astăzi organizatorii au avut un apel paşnic la Ambasada Chinei între orele 11:30-13:30 iar la ora 14:30 a început un Infoday în Parcul Cişmigiu. Până la ora 18 practicanţii vor sta la dispoziţia publicului pentru a răspunde la întrebări şi a da acestuia posibilitatea semnării petiţiei pentru încetarea persecuţiei.

Cu această ocazie, organizatorii au avut amabilitatea de a face câteva declaraţii despre scopul protestului lor paşnic, în exclusivitate pentru Epoch Times.

Era 25 aprilie 1999 când mii de practicanţi Falun Gong s-au adunat paşnic în Beijing pentru dreptul lor constituţional de a-şi practica liber credinţa.

Evenimentul a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Ziarele au raportat că Falun Gong a îndrăznit să ceară direct Partidului Comunist drepturile sale constituţionale pentru a-şi practica credinţa în pace. A fost remarcată liniştea de neegalat a celor 10.000 de practicanţi, în acea zi. Ei au protestat fără mânie, cuvinte dure sau violenţă. Ei pur si simplu au stat acolo liniştiţi, sperând că regimul îşi va da seama că Falun Gong este paşnică şi că singurul lucru pe care îl voiau era libertatea de a-şi practica credinţa în pace.

Ceea ce ar fi fost o mare oportunitate pentru guvernul comunist din China – aceea de a simpatiza cu un astfel de grup de 100 de milioane care trăieşte în acord cu principiile adevăr, compasiune şi toleranţă - s-a transformat în schimb în 13 ani de tortură şi crimă, dezlănţuită asupra acestor persoane, de un partid comunist nesigur şi paranoic.

De 13 ani persecuţia, bătaia, electrocutarea, arsurile, violarea, înfometarea, tortura, moartea şi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong au fost raportate de aproape fiecare organizaţie pentru drepturile omului din lume. Milioane de familii au fost distruse şi nu vor mai fi la fel niciodată.

13 ani mai târziu, practicanţii Falun Gong şi susţinătorii lor continuă să folosească mijloace paşnice şi raţionale pentru a protesta împotriva persecuţiei Falun Gong care se desfăşoară în China şi pentru a conştientiza opinia internaţională despre adevărata faţă a regimului comunist căruia îi lipseşte orice raţiune şi caracter uman.

Scopul final al acţiunilor practicantilor Falun Gong rămâne acelaşi astăzi, ca acela de acum 13 ani, de a pune capăt persecuţiei, de a convinge oamenii să nu participe la lezarea surorilor, soţiilor, mamelor, şi prietenilor lor din cauza urii şi minciunilor partidului comunist. Nu numai pentru protecţia celor dragi acţionează practicanţii Falun Gong, dar, de asemenea, pentru a opri manipularea oamenilor nevinovaţi, spre a nu fi făcuţi complici la crimele împotriva fiinţei umane.

Se comemorează astăzi cei 10.000 de practicanţi Falun Gong care au avut suficient curaj să se adune la Beijing pentru a cere paşnic regimului comunist să le respecte drepturile pentru libertatea de credinţă.

Se comemorează, de asemenea, acele milioane de oameni care, în cei 13 ani de arestări, tortură, ură, propagandă, şi moarte au continuat să meargă înainte pentru a încerca să protejeze bunăstarea altora.

Din acest motiv, practicanţii Falun Gong speră că în această zi, oamenii din întreaga lume li se vor putea alătura în sprijinirea eforturilor lor paşnice de apel pentru încetarea persecuţiei ilegale şi vicioase a Falun Gong, prin intermediul propriilor membri din parlament sau prin scrisori adresate mass-mediei.

Falun Gong nu mai cere regimului comunist să pună capăt persecuţiei. Cei responsabili pentru aceste crime teribile împotriva umanităţii vor trebui să plătească.

Organizatorii activităţii de informare desfăşurată astăzi în faţa Ambasadei Chinei şi în parcul Cişmigiu din capitala României au deplină încredere că sprijinul internaţional susţinut în favoarea vieţii trăită cu demnitate pe întreaga planetă, zdruncină din temelii factorii întunecaţi ai regimurilor totalitare.

Credinţa fermă a participanţilor la acţiunile desfăşurate în toate colţurile lumii, este că foarte curând se va sărbători libertatea pentru Falun Gong în China, şi odată cu aceasta, libertatea pentru toţi cetăţenii chinezi, care nu vor mai trebui să suporte un regim violent şi paranoic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne