“Omul gheţii” - cum poţi controla sistemul imunitar cu puterea minţii - demonstraţia unui olandez celebru [video]

Wim Hof, cunoscut ca "Omul Gheţii"
Wim Hof, cunoscut ca "Omul Gheţii" (Enahm Hof/IcemanWimHof.com)

Universul abundă în mistere care constituie o provocare pentru actuala noastră bază de cunoaştere. În secţiunea „Dincolo de ştiinţă”, Epoch Times strânge relatări despre aceste fenomene stranii pentru a stimula imaginaţia şi a deschide orizonturile către posibilităţi anterior de neînchipuit. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră veţi decide.

Wim Hof a fost născut într-o lume de gheaţă. Naşterea sa a fost traumatică, el luptându-se încă din pântecul matern, împărţit cu fratele său geamăn, pe holurile reci ale unui spital din Olanda. Aproape că se sufocase la naştere, din cauza unor complicaţii. conform declaraţiilor sale, mama sa fiind o femeie simplă şi credincioasă, a făcut o promisiune lui Dumnezeu: dacă Îi va lăsa copilul să trăiască, îşi va creşte copilul pentru a deveni un misionar.

Coincidenţă sau nu, în adolescenţă Hof a avut şansa de a retrăi acea traumă. Transformând frigul şi problemele de respiraţie pe care le suferise la naştere într-o putere a binelui, el a pornit pe o cale care i-a permis să împlinească promisiunile mamei sale într-un mod de neimaginat.

Căutările lui Hof l-au dus către texte budiste, a practicat yoga şi a încercat numeroase arte marţiale şi tehnici de meditaţie. A petrecut mult timp în natură, găsind în ea o mare sursă de inspiraţie.

Din întâmplare, la 17 ani a alunecat într-un bazin cu apă acoperit cu un strat subţire de gheaţă.

“Bum, brusc m-am simţit atât de bine!” declară Hof. “Frigul te face să îţi cercetezi sinele”. Conform mărturiei sale, şocul termic resimţit în apă l-a conectat cu momentul naşterii sale.

Experienţa a fost cvasi-mistică pentru olandez. Hof a reuşit să învingă frigul din apă prin respiraţie. În acel moment, conform mărturiei sale, şi-a perceput sângele curgând în corp într-un fel neobişnuit. Respiraţa i se modificase şi ea. A realizat că dacă respiri într-un anumit fel, poţi să te simţi chiar confortabil în apa îngheţată.

Deşi un asemenea fenomen nu poate fi deocamdată explicat medical, schimbările pe care le-a simţit Hof în momentele petrecute în bazinul îngheţat i-au permis să preia controlul asupra proceselor sale fiziologice automate.

“A fost o revelaţie fizică. A fost o revelaţie mistică”, a spus Hof. Declaraţia s-a potrivit foarte bine cu natura duală a realizării sale – una verificabilă atât ştiinţific, dar şi una spirituală.

În cei 15 ani care au urmat incidentului, Hof, atras de senzaţiile descoperite, a început să experimenteze cu apa rece în mod curent, în anonimat, doar pentru a aprofunda experienţele trăite în timpul incidentului. “Nimeni nu ştia că eram Omul Gheţii”, a spus el. “Nu voiam să capăt porecle, să fiu numit nebun”.

Pănâ la urmă însă, un ziar local a descoperit practica neobişnuită a tânărului, care a devenit o celebritate - Omul Gheţii. “M-au făcut un fel de Superman – Omul Gheţii”, a spus el. Umil în privinţa capacităţii sale şi înclinat să ducă o viaţă liniştită, tihnită chiar şi când face cascadorii mediatizate (unele dintre ele au intrat în Cartea Recordurilor), Hof urmăreşte faima, în principal, pentru a-i ajuta pe alţii.

Mesajul său, care inspiră oamenii, este că oricine poate face ceea ce face el şi, implicit, îşi poate îmbunătăţi starea de sănătate.

Legământul a fost îndeplinit

Într-o bună zi Hof a primit un telefon care l-a îndemnat să urmărească obţinerea de dovezi ştiinţifice pentru un fenomen despre veridicitatea căruia era deja convins. Dr. Ken Kalmer din New York era interesat de abilitatea lui Hof de a-şi controla sistemul imunitar. Dacă Hof ar putea să-i înveţe pe alţii să facă la fel, bolile inflamatorii auto-imune cum ar fi scleroza multiplă, artrita reumatică, şi boala Crohn, ar putea fi vindecate – fără a folosi medicamente sau operaţii (potrivit afirmaţiilor lui Hof companiile farmaceutice nu sunt susţinătorii lui cei mai mari).

Dr. Kalmer i-a mai spus olandezului că alte boli grave ar putea fi vindecate studiind metoda Hof şi că, dacă experimentele ce-i testează metoda ar putea fi replicate, progresul pentru omenire ar fi uriaş.

“Acel moment m-a făcut un misionar conştient”, a spus Hof. Promisiunea făcută de mama sa în numele fragilului nou-născut pe holurile spitalului a fost până la urmă îndeplinită de Hof.

El n-a devenit un misionar creştin (aşa cum credea mama sa că ar fi fost bine), ci un misionar în munca sa de a aduce tărie şi o stare de spirit puternică multora. El i-ar putea învăţa pe alţii, iar, apoi, ştiinţa s-ar folosi de cunoştinţele sale, pentru a verifica puterea minţii în scopul vindecării corpului.

Ştiinţă

Hof a antrenat cu succes studenţi pentru a-i ajuta să dobândească un control asupra corpurilor lor. Rezultatele sale au fost documentate în jurnale ştiinţifice de primă clasă.

Un studiu publicat de către Academia Naţională de Ştiinţe din S.U.A. arăta în mai: “Până acum, atât sistemul nervos autonom, cât şi sistemul imunitar, au fost considerate sisteme ce nu pot fi influenţate voluntar. Studiul actual demostrează că, prin intermediul practicării tehnicilor învăţate într-un program de antrenament de scurtă durată, sistemul nervos simpatic şi sistemul imunitar pot fi într-adevăr influenţate în mod voluntar”.

Autorul principal al studiului, Matthijs Kox de la Centrul Medical al Universităţii Radboud din Olanda, a scris în jurnalul ştiinţific Nature că rezultatele sunt preliminare, dar promiţătoare. Pentru studiu, Hof a predat metoda sa unui număr de 12 studenţi. Acestor 12 studenţi şi altor 12 oameni ce nu au fost pregătiţi de către Hof (şi care formau un grup de control) li s-a administrat prin injecţie o bacterie toxică pentru a induce febră, dureri de cap şi alte simptome de boală.

Hof şi studenţii săi au arătat o abilitate sporită în combaterea simptomelor.

Printre alte realizări, studenţii lui Hof au fost capabili să producă adrenalină la comandă. Controlarea mentală a hormonilor poate ajuta în cazul depresiei, a spus Hof, şi poate face ca o persoană să se simtă grozav. Oricât de ciudat ar suna, oamenii pot învăţa să se bucure de băile îngheţate.

‘Bucurie pură’

Un cititor al Physique Hacks a încercat cursul online al lui Hof şi a declarat într-un videoclip pe Youtube: “În timpul primei săptămâni de duşuri reci, tema comună din spatele experienţelor şi din notiţele mele (din caietul meu de curs) a fost durerea – “durerea absolută; iad pur; duş rece = groază”. Dar, partea amuzantă este că la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, acele cuvinte de durere s-au transformat în cuvinte de plăcere – “un sentiment grozav; plăcere pură; un singur cuvânt: wow”.

De altfel entuziasmul lui Hof şi vigoarea sa sunt contagioase. Metodele sale sunt înrădăcinate într-un sentiment al miraculosului, într-o reîntoarcere la natură, conform declaraţiilor sale.

În timpul interviului său cu Epoch Times, el a exprimat de asemenea acea minune în declaraţii ca, “Wow, sunt atât de recunoscător că exist pe această planetă!”

Hof şi-a câştigat faima pentru realizări precum escaladarea Muntelui Everest în pantaloni scurţi şi a Muntelui Kilimanjaro într-un timp record, cu un grup de studenţi – printre care se aflau şi oameni în vârstă, sau bolnavi. El are ca ţintă stabilirea unui nou record cu un grup de studenţi în ianuarie 2015.

Hof continuă să predea, iar metoda sa continuă să fie studiată din punct de vedere ştiinţific. El este unul dintre oamenii care prezintă puterea meditaţiei şi a autovindecării publicului larg. Conform declaraţiilor sale: “această metodă nu mai este alternativă”.

Printr-o coincidenţă sau nu, mama lui Hof a murit la 30 de minute după ce olandezul a realizat, în urma telefonului primit de la Dr. Kalmer, că misiunea vieţii sale era de a preda oamenilor realizările sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură