Om de afaceri din RM, persoană de încredere a lui Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în regiunea capului

(photos.com)

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană de încredere a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a decedat după ce s-ar fi împuşcat în regiunea capului, potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Chişinău, Natalia Staţi. Incidentul a avut loc sâmbătă, 17 august, pe traseul R-6, notează UNIMEDIA.

"Apelul a fost înregistrat la ora 20:07. Un bărbat a sunat la 112 şi a menţionat că pe traseul R-6 se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor, Luncaşu s-ar fi împuşcat cu arma personală în regiunea capului, iar în urma leziunilor corporale a decedat.

Fiind audiat, cel ce a telefonat la poliţie a declarat că activează în calitate de şofer al victimei şi în ziua de 17 august 2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută.

La un moment dat, Luncaşu Iurie, i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împuşcat cu arma sa personală, pe care o deţine legal”, a declarat ofiţerul de presă.

Totodată, victima a lăsat şi un bilet cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

De menţionat că Iurii Luncaşu este reprezentantul companiei care deţine aşa-numita „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor din Chişinău, atribuită lui Vlad Plahotniuc. Totodată, dânsul s-a aflat în spatele întreprinderii Proterra Grup SRL, o companie care a câştigat în ultimii doi ani cele mai bănoase licitaţii pentru salubrizarea instituţiilor statului.

Amintim că în 2014, RISE Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu a fost surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondatorul mai multor companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, acesta deţine mai multe case şi apartamente în Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe