Oficial Rusia poate angaja mercenari străini

(CRISTINA QUICLER / AFP / Getty Images)

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret care permite străinilor să-şi facă serviciul militar, în urma semnării unui contract, în armata rusă. Documentul a fost publicat la 2 ianuarie pe site-ul informaţiilor juridice.

Documentul permite cetăţenilor străini să-şi îndeplinească serviciul militar pe baza semnării unui contract pe un termen de cinci ani. Limita de vârstă pentru semnarea contractului este: pentru femei până la 45 de ani; pentru mareşali, generali şi generali-colonel care îşi fac încă serviciul se poate încheia un nou contract pe o perioadă de încă cinci ani.

Militarii străini pot participa la „îndeplinirea sarcinilor conform legii militare şi în cazul conflictelor armate, în conformitate cu principiile şi normele dreptului internaţional recunoscute unanim, precum şi tratatelor internaţionale şi legislaţiei Rusiei”, este stipulat în decret.

Se mai subliniază şi faptul că soldaţii străini sunt obligaţi să vorbească fluent limba rusă. Totodată, ei nu ar trebui să aibă condamnări neexecutate, nu se pot avea procese pe rol sau fi în închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe