Oficial de rang înalt al Vaticanului prezent la Conferinţa Bilderberg din 2018

Biserica deschide oficial uşa dialogurilor cu marile afaceri. Pionul de legătură? Cardinalul care sprijină apropierea Vaticanului de regimul ateu comunist al Chinei
Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului
Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului (Getty Images)

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului, va participa la Conferinţa Bilderberg din acest an, care are loc în Torino în perioada 7-10 iunie, potrivit listei oficiale cu cei 131 de invitaţi.

Prezenţa lui Parolin la reuniune marchează primul caz în care un oficial de rang înalt al Vaticanului va participa la conferinţele controversatului grup Bilderberg.

Iniţiativa, extrem de şocantă pentru analişti ai relaţiilor dintre cele două grupuri, cu sfere enorme de influenţă, s-ar putea datora “culturii întâlnirilor”, încurajată de Papa Francisc.

Papa Francisc a declarat, cu ocazia primirii premiului Charlemagne în 6 mai, că “astăzi este necesar să-i implicăm pe toţi membrii societăţii în formarea ‘unei culturi care privilegiază dialogul ca formă de întâlnire’ şi în crearea ‘unui mijloc de atingere a consensului şi a acordului, urmărind obiectivul unei societăţi loiale, responsabile şi atotcuprinzătoare’”.

Cardinalul Pietro Parolin a intrat în vizorul criticilor din interiorul Bisericii Catolice în momentul în care a fost acuzat că ar fi manipulat conţinutul unei scrisori pe care Papa Benedict al XVI-lea a adresat-o catolicilor chinezi cu ani în urmă. Incidentul ar fi apărut într-un interviu publicat în 31 ianuarie de Vatican Insider - în care Pietro Parolin apăra apropierea pe care Papa Francisc o încearcă faţă de Beijing.

Parolin a participat de asemenea la Forumul Economic Mondial de la Davos în 2017, unde a susţinut un discurs pe tema diplomaţiei pontificale. Participarea sa la Conferinţa Bilderberg are loc în urma demisiei în luna mai a 34 de episcopi din Chile din cauza unui scandal care a implicat muşamalizarea abuzurilor sexuale ale unui preot pedofil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe