Oficial de rang înalt al Pentagonului demisionează după întâlnirea Obama-Putin

La mai puţin de un an după demisia forţată a fostului secretar al Apărării Chuck Hagel, un alt oficial al Pentagonului, responsabil de relaţiile militare cu Rusia, şi-a anunţat demisia.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA. (Captură Foto)

Evelyn Farkas, oficial de rang înalt la Pentagon însărcinat cu monitorizarea relaţiilor militare cu Rusia şi Ucraina, va demisiona la sfârşitul lunii octombrie, conform unui oficial de rang înalt din sectorul apărării, arată Washington Free Beacon.

Politico a raportat că Farkas îşi va părăsi poziţia de asistent adjunct al secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, după ce a lucrat pentru Departamentului american al Apărării timp de 5 ani.

Anunţul a fost făcut la doar o zi după ce preşedintele Barack Obama s-a întâlnit cu omologul său rus Vladimir Putin cu ocazia sesiunii Adunării Generale a ONU pentru a discuta despre comasarea militară rusească recentă în Siria.

“Farkas a consiliat trei secretari ai apărării cu privire la politica Rusiei, oferind consultanţă în ceea ce priveşte modul în care ar trebui să răspundă SUA la acţiunile agresive ale Rusiei; a fost implicată în asigurarea unui ajutor în valoare de 244 milioane de dolari pentru Ucraina”, a declarat oficialul referitor la viitoarea plecare a lui Farkas.

Demisia are loc la mai puţin de un an după ce Obama l-a forţat pe fostul secretar al Apărării Chuck Hagel să se retragă, după ce acesta a făcut apel ca SUA să dea un răspuns mai puternic în legătură cu acţiunile Rusiei în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe