Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit un nou remediu împotriva SIDA

Chaga, ciuperca mesteacănului negru.
Chaga, ciuperca mesteacănului negru. (commons.wikimedia.org)
Rosalia Sergeeva
19.11.2013

Recent, oamenii de ştiinţă ruşi de la Centrul "Vector"- o instituţie de stat de cercetare în domeniul virusologiei şi biotehnologiei, au identificat un nou remediu de combatere a Sindromului Imunodeficienţei Dobândite (SIDA). Este vorba de Chaga - ciuperca mesteacănului negru.

Ciuperca Chaga (Inonotus obliquus) este un remediu bine cunoscut în medicina populară şi apreciat de medicina oficială în calitate de preparat antineoplazic şi imunomodulator. Vindecătorii siberieni obişnuiau să folosească infuzia din ciupercă ca mijloc terapeutic cu acţiune antivirală. Extractul de ciupercă are un efect bun în tratarea bolilor tractului gastro-intestinal, a gripei şi răcelilor. Chiar şi Alexander Solzhenitsyn a descris în romanul său, "Pavilionul canceroşilor", proprietăţile miraculoase ale ciupercii Chaga.

Cercetătorii, care au fost implicaţi în studierea efectelor terapeutice ale ciupercii Chaga, au ajuns la concluzia că întrebuinţarea pe scară largă a acestui remediu în medicina populară are la bază argumente ştiinţifice consistente şi asta pentru că Chaga conţine cantităţi importante de acid betulinic, care posedă efecte antivirale şi antiinflamatorii puternice. Savanţii susţin, de asemenea, că extractul ciupercii conţine multe substanţe antioxidante, graţie cărora Chaga poate fi folosită cu succes în lupta împotriva radicalilor liberi, ce deteriorează masiv membranele celulare.

Specialiştii ruşi au investigat potenţialul terapeutic al 82 de tulpini din 33 de specii de ciuperci ce cresc în sudul Siberiei. Comparativ cu celelalte specimene supuse studiului, ciuperca mesteacănului negru a demonstrat proprietăţi antivirale excelente.

În perioada sovietică, experţii Centrului de cercetare "Vector" se specializau în studierea specificului maladiilor mortale, cu scopul dezvoltării armelor biologice. În prezent, un asemenea pericol provine de la una dintre cele mai devastatoare afecţiuni ale civilizaţiei contemporane, adică SIDA. Aceasta a căpătat proporţii pandemice şi a cuprins toate continentele. O propagare deosebit de rapidă a maladiei se produce în special în ţările subdezvoltate. De la apariţia sa, boala a făcut peste 30 de milioane de victime în întreaga lume, iar alte 35 de milioane de pacienţi sunt în aşteptarea disperată a unor noi soluţii eficiente în lupta cu SIDA.

Rezultatele îmbucurătoare anunţate de oamenii de ştiinţă ruşi le oferă bolnavilor de SIDA şanse sporite de vindecare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor