O nouă zi decisivă în Parlament: Ultimele două legi ale justiţiei, supuse miercuri la vot

Coaliţia PSD-ALDE pare tot mai nerăbdătoare să treacă prin Parlament cât mai repede legile Justiţiei. După ce a adoptat marţi, imediat după şedinţa solemnă de comemorare a Regelui Mihai, noul statul al magistraţilor în Camera Deputaţilor, au decis ca miercuri să fie votate şi ultimele două legi din pachet.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La solicitarea PSD-ALDE, Camera Deputaţilor se va reuni, miercuri, în şedinţă de plen pentru a dezbate şi vota ultimele două legi al justiţiei - Legea privind organizarea judiciară şi Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Înainte de votul pe cele două legi, deputaţii trebuie să se pronunţe asupra propunerii pesedistului Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, considerată de Opoziţie drept "cea mai puternică lovitură dată democraţiei româneşti, care anulează practic orice dezbatere reală şi de substanţă pe proiectele legislative", care a primit aviz negativ de la Comisia de specialitate.

Prin această mişcare, opoziţia nu va mai putea să îşi susţină în plen amendamentele respinse în comisii, mişcare ce a pus anterior beţe în roate Puterii.

Cu o zi în urmă, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a adoptat prima lege a justiţiei, cea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi proiectul depus de artizanul OUG 13 privind graţierea parlamentarilor incompatibili.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne