O nouă sesizare a socialiştilor la ANI: Să verifice averea deputatei Ruxanda Glavan din Pro Moldova

ANI, Republica Moldova
ANI, Republica Moldova (protv.md)

În contextul alegerilor prezidenţiale din 1 noiembrie, depunerea sesizărilor la Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI) şi Procuratura Generală continuă. Deputatul socialist Vladimir Odnostalko cere ANI să verifice averea deputatei Ruxanda Glavan din Partidul „Pro Moldova”, care anterior a fost membră a Partidului Democrat.

Potrivit deputatului PSRM, Glavan ar avea un Lexus, care e declarat cu 22500 de lei, echivalentul a peste 1000 euro, fapt pentru care o acuză de minciuni, puse în declaraţia de avere.

„Cine vrea un Lexus luxos cu doar 22500 de LEI, adică vreo 1200 de euro? ʻNu e posibil aşa ceva!ʼ, ar spune orice cetăţean al acestei ţări şi pe bună dreptate. Sunt, însă, deputaţi care mint poporul cu aşa cifre. Am sesizat Autoritatea Naţională de Integritate despre un şir de neconcordanţe şi încălcări în declaraţiile de avere şi interese ale deputatului ʻVând Moldovaʼ Ruxanda Glavan.

Din actele depuse pe parcursul mai multor ani reiese că Glăvan a ascuns unele achiziţii valoroase. Totodată, există bănuieli rezonabile că Ruxanda Glavan a mimat înstrăinarea unei companii, fiind în continuare beneficiarul real al acesteia”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Odnostalko.

Potrivit deputatului PSRM, în 2013, când Ruxanda Glavan exercita funcţia de vice-ministru al Muncii, aceasta a declarat că ar deţine doar un apartament obţinut în 2005 cu suprafaţă de 91,4 m.p. în valoare 829 860 lei.

În declaraţiile ulterioare sunt reflectate: casă de locuit, dobândită în 2006, cu suprafaţă de 349 mp şi valoare 1 736 776 lei; apartament, dobândit în 2011, cu suprafaţă de 66,8 mp şi valoare 401 000 lei; casă de locuit, dobândită în 1989, cu suprafaţă de 50,5 mp şi valoare 97 759 lei, a precizat parlamentarul socialist.

Tot în 2013, Ruxanda Glavan a declarat că deţine doar un autoturism - Toyota Corolla, însă în declaraţia următoare sunt suplimentar indicate Toyota Yaris, anul dobândirii 2011 în valoare de 100 000 lei şi Lexus GS 300, dobândit în 2013 în valoare de 22 530 lei, a subliniat sociaistul.

„Îmi pare rău să constat că domnul Odnostalko nu are habar cum se citeşte o declaraţie de avere şi îndrugă verzi şi uscate. Nu vreau să cobor la nivelul incompetenţei şi impertinenţei acestui domn, care s-a căsătorit fictiv cu colega lui de partid, Marina Rădvan doar pentru a obţine loturi de pământ din partea statului, în suburbia Chişinăului.

Asta e maniera lui de a fugi de la întrebarea ce a făcut cu cei 450.000 lei spălaţi prin Bahamas şi primiţi de el de la Exclusiv Media? Sau totuşi ne răspunde ce caută un deputat la cină cu patronii farma? Dar dacă cetăţenii au nevoie de un verdict al unei autorităţi de stat că în declaraţia mea este totul în ordine, atunci eu încurajez o asemenea verificare din partea ANI, indiferent cine este autorul sesizări”, a declarat Glavan pentru UNIMEDIA.

Precizăm că sesizări la ANI şi Procuratura Generală, ce vizează, la fel, averea parlamentarilor au fost depuse pe numele altor patru deputaţi, fiind vorba despre Viorica Roşca, Dumitru Alaiba, Mihai Popşoi şi Doina Gherman. Toţi au negat acuzaţiile aduse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe