Dumitru Alaiba: Am adresat două demersuri la ANI şi Procuratura Generală despre tatăl spiritual, moral şi material al socialiştilor - Igor Dodon

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova din partea blocului ACUM (facebook.com/Dumitru Alaiba)

În contextul în care mai mulţi deputaţi din Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au depus sesizări la Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) şi Procuratura generală în vederea verificării averilor unor deputaţi din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), deputatul PAS Dumitru Alaiba a menţionat, într-o postare pe contul său de socializare, că „socialiştii ne iau la bani mărunţi ca să ne murdărească”.

Mai mult decât atât, parlamentarul de la Chişinău a punctat că socialiştii Grigore Novac şi Vasile Bolea, cei care au depus sesizările, trebuie, pentru moment, ignoraţi, cel care trebuie însă luat la întrebări este preşedintele Republici Moldova, Igor Dodon, care este şi „şeful lor”.

Făcând referire la cei doi deputaţi socialişti, Alaiba a menţionat că „ei nu contează. Ei ar vrea ca noi să intrăm în hora lor şi să uităm de hoţul numărul 1 din ţară noastră în anul 2020”.

„Urmându-le exemplul minionilor socialişti, am adresat două demersuri la ANI şi la Procuratura Generală despre tatăl lor spiritual, moral şi material - Igor Dodon. Spre deosebire de oricare din noi, Igor Dodon a fost toată viaţa în serviciul public, dar are averi pe care nu le poate explica. Fuge de ele ani la rând. Pentru că nu poate explica, arată spre toţi restul că ʻtoţi sunt corupţiʼ. Nu, domnilor. Nu toţi”, se arată în postarea deputatului PAS.

Totodată acesta a rugat autorităţile responsabile să găsească răspunsuri la câteva neclarităţi din declaraţiile pe venit ale lui Dodon din ultimii ani:

  • a beneficiat de o reducere la dobândă pentru împrumutul contractat. Asta e corupţie;
  • a luat o casă a cărei valoarea e clar mai mare. Un om care a lucrat toată viaţa la stat are casă de 422 metri pătraţi la Buiucani;
  • a călătorit ani la rând nu se ştie pe ce bani. A stat la hotele de 20 mii de euro noaptea;
  • de-a lungul anilor a avut cheltuieli curente, cum ar fi educaţia copiilor, haine şi ceasuri de mii de euro. Pe ce bani?;
  • foloseşte maşini pe care nu le-a declarat.

„Aceste întrebări planează asupra lui Dodon cu anii. Şi tot nimic. Oamenii merită să primească toate clarificările. Dacă e necesar - de mai multe ori. Anume din cauza unor asemenea ʻaleşi ai poporuluiʼ ca Dodon oamenii nu au încredere în stat. Ei pur şi simplu nu cred că noi, odată ce am acces în funcţie publică, muncim pentru oameni, nu pentru buzunarul propriu. Pentru că văd cum impostori ca Dodon o duc bine merci, agonisesc averi muncind toată viaţa la stat. Nicăieri în alt job la privat un oarecare Igor Dodon nu şi-ar fi agonisit atâta avere. Nici un alt şef nu ar fi atât de generos cu un oarecare Igor Dodon cum a fost poporul Republicii Moldova. E timpul să-l lăsăm fără job. Pe 1 noiembrie începe sfârşitul carierei lui Dodon”, a mai specificat Alaiba.

De asemenea, a amintit parlamentarul, Dodon şi-a construit o carieră de invidiat lucrând doar la stat timp de 23 de ani. Pe un salariu de funcţionar nu agoniseşti averile pe care le deţine el - direct sau prin interpuşi, a mai adăugat deputatul PAS, reiterând că Dodon fuge de întrebările incomode ale jurnaliştilor ani la rând.

„Nu a oferit măcar un răspuns convingător despre vacanţe, sau despre casă, sau măcar despre condiţiile facilitare a unui împrumut de la o bancă comercială. De kulioace nu mai zic. Nu are răspunsuri convingătoare. Punct”, a conchis Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe