O lipsă de pizzeri în Italia: 6.000 de persoane sunt necesare în acest domeniu

Bucătarul Pepe Mazza învărte aluatul în renumita Lombardi Pizzeria pe 16 noiembrie 2011 in Napoli, Italia.
Bucătarul Pepe Mazza învărte aluatul în renumita Lombardi Pizzeria pe 16 noiembrie 2011 in Napoli, Italia. (Christopher Furlong / Getty Images)

Lipsă de pizzeri în Italia: Un grup italian de afaceri a declarat că există un deficit de pizzeri în ţară.

Federaţia italiană a companiilor Confcommercio pentru Italia a declarat că, deşi rata şomajului în Italia este mare, oamenii nu sunt dispuşi să lucreze în domeniul producerii de pizza, deoarece salariul este prea mic iar programul este prea lung.

"În ciuda crizei economice şi a şomajului, se dovedeşte dificil să găsim [pizzeri]", a afirmat grupul într-o declaraţie, potrivit Daily Telegraph.

Aproximativ 6.000 de pizzeri sunt necesari în toată ţara, a estimat asociaţia.

Imigranţii străini au ocupat aceste poziţii, egiptenii demonstrând că şi ei pot face pizza.

"Aş spune că aproximativ 80 la sută dintre egiptenii care vin să lucreze în Italia ajung pizzeri", a declarat imigrantul egiptean Amadeo Al-Wikel, care conduce o pizzerie în Roma, pentru ziar.

Antonio Cornel Daniel, care gestionează şi el o pizzerie, a declarat pentru ABC că pizzerii săi provin în principal din Bangladesh. Ei încep ca spălători de vase şi apoi, în cele din urmă, avansează şi ajung pizzeri.

"Este o muncă grea, dar produce o mare satisfacţie", a declarat Francesco De Marco pentru ABC News, spunând că el nu crede că italienii "nu doresc să fie pizzeri."

"Poţi angaja un muncitor imigrant cu mult mai puţini bani şi care lucrează mai multe ore, aşa că proprietarii de pizzerii optează pentru astfel de angajaţi, chiar dacă aceştia nu sunt la fel de buni pizzeri", a spus el.

Roberto Caporuscio, preşedintele Asociaţiei de Pizzaiuoli Napolitană din SUA, a declarat pentru NBC News că şi în America imigranţii fac în principal pizza.

"Cei mai mulţi din imigranţii (din pizzeriile din SUA) sunt din America Latină", a spus el.