O instanţă din străinătate a cerut detalii despre dosarele lui Copos

George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti
George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)

Magistraţii unui tribunal din statul Liechtenstein au solicitat omologilor români să le ofere informaţii despre stadiul cercetărilor faţă de George Copos în dosarul transferurilor şi despre condamnărilor anterioare din dosar. Anunţul a fost făcut la instanţa supremă, care a judecat marţi recursurile din dosarul transferurilor de jucători. Magistratul asistent care a prezentat solicitarea tribunalului străin nu a precizat care sunt motivele pentru care s-a făcut această cerere sau dacă omul de afaceri George Copos ar urma sa mai fie judecat şi în străinătate.

Nici avocaţii lui Copos nu cunoşteau detalii despre acest aspect şi nu au putut preciza dacă poate avea legătură cu vreo cauză penală sau civilă existentă pe rolul acelei instanţei din Liechtenstein.

Instanţa supremă a respins mai multe cereri de amânare făcute de avocaţii celor opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor şi a decis începerea audierilor.

George Copos, Gigi Neţoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Victor Becali şi Jean Pădureanu au declarat, la termenul precedent, că vor să dea declaraţii la judecarea recursului, iar Ioan Becali a preferat să nu fie audiat.

În dosarul în care sunt implicaţi oamenii de fotbal Ioan şi Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu, magistraţii de la ÎCCJ au decis, la începutul lui martie, să amâne din nou luarea unei decizii.

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat, la data de 12 noiembrie, sentinţele în Dosarul Transferurilor, iar inculpaţii au primit condamnări cuprinse între 3 şi 8 ani de închisoare, unele cu executare şi altele cu suspendare.

Însă atunci deciziile nu au fost definitive, iar acuzaţii au depus cu toţii recurs.

Potrivit deciziei din 2012, Ioan Becali a primit opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali - şapte ani cu executare, Cristi Borcea - şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani de închisoare cu executare, Jean Pădureanu - trei ani de închisoare cu suspendare, iar Gică Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne