O fetiţă de 13 ani devine cel mai tânăr psiholog din lume

Dafne Almazán
Dafne Almazán (artemeradio.com)

Mexicanca Dafne Almazán a terminat şcoala primară la 6 ani, la 10 ani era la Universitate şi recent a fost inclusă pe lista celor 50 de femei puternice din ţara sa.

La vârsta de 13 ani, Dafne trăieşte departe de jucării şi de tehnologia (jocuri electronice, tabletă etc…) ce pasionează tinerii din generaţia sa. Această mică fetiţă se va transforma în câteva săptămâni în „psihologul” cel mai tânăr din lume, terminând în luna august 2015 studiile la distanţă ale Institutului Tehnologic şi Studii Superioare din Monterrey. Acasă trăieşte şi se bucură de atmosfera din familie alături de alţi 2 fraţi „superdotaţi”: Andrew de 20 de ani care a deţinut şi el titlul de cel mai tânăr „psiholog” din lume şi Delanie, în vârstă de 17 ani.

Recent Dafne a fost inclusă pe lista celor 50 de femei puternice din Mexic; acest lucru pare destul de „impresionant”. Nu doreşte să trateze pacienţi, deoarece se gândeşte la „doctorat”.

„Toate aceste cunoştiinţe îmi vor servi pentru a ajuta copiii supradotaţi, acesta fiind segmentul din psihologie căruia vreau să mă dedic. Doresc ca exemplul meu să deschidă noi porţi copiilor, spulberând miturile că nu avem copilărie”, a declarat Dafne pentru BBC Mundo.

Dafne studiază 12 ore pe zi, având timp să ducă o viaţă de fetiţă de 13 ani normală sau ca şi normală.

„ Nu pentru faptul că sunt la Universitate înseamnă că nu mă pot distra; atunci când vin prietenele mele, vedem un film, ne jucăm avem mereu activităţi normale”, explică Dafne care are clar un lucru: „După ce termin cu doctoratul, mi-ar plăcea să predau copiilor, îmi place să învăţ copii”.

În timpul liber îi ajută pe unii dintre cei 250 de elevi ai Centrului de Atenţie şi Talent, o instituţie fondată de părinţii săi, ce are ca obiectiv să asiste copii şi tinerii supadotaţi intelectual din Mexic.

„Unii au dificultăţi în a scrie caractere, sau la pronunţie şi atunci am decis să-i ajut”, mărturiseşte Dafne, care vorbeşte cursiv limbile engleză, franceză şi latină, explicând că se bucură văzându-i pe copii cum se străduiesc să înveţe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe